İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz’da sona ereceği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz 2021’de sona ereceğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, 1 Temmuz’da sokaktayız’ dedi.

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin, Türkiye bakımından 1 Temmuz 2021’de sona ereceğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, 19 Mart 2021’deki Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilen sözleşmenin sona erme tarihi 1 Temmuz 2021 olarak tespit edildi.

Söz konusu karar, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3’üncü maddesi gereğince verildi.

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini söyleyen ve uzun zamandır mücadele yürüten kadınlar ise 1 Temmuz’da sokaklarda olacağı çağrısı yaptı. Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, “1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılacağı kararı Rezmi Gazete’de yayımlandı. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Her zaman olduğumuz gibi, 1 Temmuz’da da sokaktayız, itaat etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi Bizim” dedi.

Görseller: Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu

İlgili haberler
Mevzu sadece İstanbul Sözleşmesi değil!

Sevda Karaca yazdı: Kadınların evde, işte, sokakta korkmadan yaşama, çalışma, yürüme hakkı olmasın i...

EMEP: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz!

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan yayı...

Kadınlar sokakta: ‘İstanbul Sözleşmesi Bizimdir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ka...