‘İstese öldürebilirdi’ savunması
İzmir’de eski eşini tüfekle vurarak yaralayan Halil Dönen’in davasında sanık, ‘tahrik vardı’ derken sanığın avukatı ise müvekkilini “Sanık istese öldürebilirdi ama sadece yaraladı” sözleriyle savundu.

İzmir'de aynı gün içerisinde hem kadın cinayeti, hem kadını yaralama hem de çocuğa cinsel istismar davası görüldü. İstismarcısıyla karşılaşma korkusu nedeniyle kalp krizi geçirip hayatını kaybeden 9 yaşındaki Yağmur K. ile eski eşi tarafından öldürülen Eda Okutgen ve boşandığı eşi tarafından tüfekle vurularak yaralanan Elif M'nin davaları İzmir Bayraklı Adliyesinde görüldü.

KADINLAR: DEVLET YOKSA BİZ VARIZ

Duruşmalar öncesi İzmir Adliye binası önünde Kadın Meclisleri adına yapılan açıklamada konuşan Dilara Filizler, ülkenin dört bir yanındaki adliyelerde, mahkeme salonlarında kadınlar ve çocuklar için davaların takipçisi olduklarını belirterek, “Bugün İzmir'de, bu adliyede 3 hayat için, kadınlar ve çocuklar için adalet arıyoruz” dedi. Tüm kadınlara ve tüm çocuklara adalet için her gün bu adliyelerde, mahkeme salonlarında, meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyleyen Filizler, “Eğer adaleti sağlamaya çalışan bir devlet, bir yargı yoksa tüm kadınlar ve çocuklar için biz varız” dedi.

‘TAHRİK VARDI’

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde boşandığı eşi Elif M’yi tüfekle vurarak yaralayan eski eşi Halil Dönen İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada “Olayda karşı tarafın da suçu çoktur, karşı tarafın tahrikleri vardır” diyerek kendini savunmaya çalıştı. Sanık avukatı ise “Sanık istese öldürebilirdi ama sadece yaraladı. Serbest bırakılmasını talep ediyorum” dedi. Duruşma savcısı dosyadaki eksiklerin tamamlanması ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme, mağdur Elif M'nin sağlık durumunun ve vücudunda duyu kaybının olup olmadığının belirlenmesi için hastaneden rapor istenmesine, olayın yaşandığı bölgede bulunan fabrika çalışanlarının tanık olarak çağrılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 12 Nisan tarihine erteledi.

YİNE TUTUKLANMADI

9 yaşındaki Yağmur K’yi istismar ettiği ve çocuğun ilk duruşma öncesi istismarcısıyla karşılaşma korkusuyla kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi sonrası ek iddianameyle ‘kasten adam öldürmek’ suçundan da hakkında dava açılan sanık Tuncay Ç., yine tutuklanmadı. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Tuncay Ç., hakkında Adli Tıp Kurumu’nun çocuğun ölüm sebebinin cinsel istismar suçuyla bağı olup olmadığının tespiti için gerekli olan raporun henüz mahkemeye gelmemiş olmasından dolayı 15 Mayıs’a ertelendi.
Boşandığı eşi Eda Okutgen’i bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Uğur Bunyak'a yeniden müebbet hapis cezası verildi. Hakkında verilen ceza Yargıtay tarafından bozulan Uğur Bunyak'ın yeniden 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında Adli Tıp Kurumundan gelen raporda sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğu ve akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi. Mahkeme adli tıp raporunun yeterli olduğunu belirterek sanık Uğur Bunyak için müebbet hapis cezasına karar verdi.



İlgili haberler
Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...