İstismar faili öğretmenin görevine dönmesine tepki gösteren aile: Tutuklansın
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde öğretmen olan A.Ö.’nün öğrencisine cinsel istismarda bulunmasına rağmen görevine iade edilmesine çocuğun ailesi tepki gösterdi. Aile adalet istedi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2018 yılında, bir okulda beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda okul müdür yardımcılığı yapan A.Ö., 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu. MA’dan Hamdullah Kesen’in haberine göre; olayı öğrenen ailenin şikayeti üzerine öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda görevden uzaklaştırılan öğretmen, soruşturma tamamlanmadan göreve iade edildi. Hakkında Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesince “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve ”çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla dava açılan A.Ö., tutuksuz olarak yargılanıyor.

‘PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUZ’

Çocuğun annesi L.A., olayın 2018 yılında yaşandığını ve kendisinin o dönem şehir dışında olduğunu söyledi. Eve geri döndüğünde kızında bir farklılık gözlemlediğini belirten L.A., “Önce okulda böyle bir durum olacağına inanmadım. Mesajları gördüm, kızımla konuştum o da itiraf etti. Adamı aradım, ‘Kızının bunu size anlatacağını biliyordum. Benim ailevi sorunlarım vardı. Ben böyle bir hata yaptım’ dedi. O süreçte kızım dersleriyle ilgilenmez oldu. Duygusal yönden kızımla iletişime geçmiş. Kızım bu durumun bir oyunla başladığını söyledi. Olayı duyduğumdan beri yaşamıyor gibiyim. Eşim duyduktan sonra şeker hastası oldu. Hepimiz psikolojik destek görüyoruz” dedi.

ANNE L.A.: GÖREVDEN ALINIP TUTUKLANSIN

CİMER’e şikayette bulunan anne L.A., Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulunun faile sadece “bir yıl kademe durdurma” cezası verdiğini hatırlattı. L.A., duruşmada ise sanığın kendisini “Bana iftira atılıyor” diyerek savunduğunu belirterek, “İlk defa mahkemelik bir durumla karşılaşıyoruz. Adalete güvendiğimizden dolayı mahkemeye başvurduk. Adam neden dışarıda? Ben bu durumun geniş kapsamlı araştırılmasını istiyordum” ifadesinde bulundu. L.A., sanığın farklı öğrencilere yönelik benzer tavırları olduğuna dair söylentilerin de olduğunu dile getirdi.

Anne L.A. adaletin yerini bulmasını isteyerek şu çağrıda bulundu: “Bir daha başka bir çocuğun bu durumu yaşamamasını istiyorum. Eğitim çağında olan bir çocuğun bu şekilde rahatsız edilmesini istemiyorum. Adalet talep ediyorum. Bu kişi görevden alınıp tutuklansın.”

AVUKAT YUSUF UYAR: SANIĞA EN HAFİF CEZA VERİLDİ
Ailenin avukatı Yusuf Uyar, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerin olayın gerçekleştiğine dair bir rapor hazırladığını, sanığın “devlet memurluğundan çıkarma” cezasıyla cezalandırılmasını uygun bulduklarını ancak Milli Eğitim Bakanlığının sanığa verilebilecek en hafif ceza olan “bir yıl kademe durdurma” cezası verilmesini yeterli gördüğünü söyledi.
Avukat Uyar, A.Ö.’nün öğrencisine farklı yerlerde birçok kez istismarda bulunduğunu, sözlü istismarın yerinin bir süre sonra fiziksel istismara bıraktığını söyledi. Uyar da sanığın görevden uzaklaştırılarak ve tutuklanmasını talep etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tutuksuz yargılanan istismar sanığı bir de aynı ok...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde okul müdür yardımcısı A.Ö’nün 13 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda...

Davul zurnayla karşılanan istismarcının tahliyesin...

17 yaşındaki yeğeni Z.Ç.’yi istismara maruz bırakan Osman Çur’un tahliyesine yapılan itiraz reddedil...

İstismarcı baba tahliye edildi, anne B.K. isyan et...

Çocuklarını istismardan 35 yıl 7 ay ceza alan M.A.K.’nin kararı Adana Bölge Adliye Mahkemesi 12’inci...