İstismar haberi ses getirdi, yetkililer aileye ulaştı
Kocaeli’de öz babası tarafından istismar edilen, ancak istismarcı babanın serbest bırakıldığı olayla ilgili anne H. Ö’yi arayan Çocuk Şube Müdürlüğü ‘Olayla ilgileneceğiz’ dedi.

Kocaeli’de 13 yaşındaki çocuğun, babasının kendisini istismarda bulunmasını annesine anlatması üzerine annenin şikayetçi oldu ve adalete seslendiği haberimiz ses getirdi.
Çocuk Şube Müdürlüğünden aranan anneye, olayın kendilerine intikal etmesine rağmen, eşinin nerede olduğu soruldu. Endişe içinde yaşadıklarını yetkililere hatırlatan anneye, “Olayla ilgileneceğiz” denildi.

ÇOCUK SUSMADI, YARGI SUSTURDU
Kocaeli’de 13 yaşındaki çocuk, babasının istismarda bulunduğunu annesine anlatmış, anne şikayetçi olmştu. Mahkemenin babayı serbest bırakmasına öfke duyan anne H. Ö. ‘Çocuklar, anneler susmuyor ama yargı susturuyor’ diye haykırmıştı.

Yetkililere, olayın üstünün kapatılmaması için sesini duyurmak istediğini belirten anne H.Ö, “Haberden sonra beni arayarak ‘Biz olayı araştıracağız’ dediler. ‘Bu adam nerede’ diye sordular. Ben de market işlettiğini söyledim, adresini verdim. Ben bu olayın üstünü kapatmayacağım, sesimi duyurabildiğim her yere ulaştıracağım dedim. Endişe içinde yaşadığımızı, adalet istediğimizi ifade ettim.” diye konuştu.

‘SESSİZ KALMAMI BEKLEDİLER’
Tanık olan küçük kızının Çocuk Şubede ifade verdiğini de belirten anne H.Ö, “Olay nasıl onlara ulaşmadı? Çocuk Şube’de tanık olan kızımdan ifade alındı sonuçta, onların bilgisi olması lazımdı. Sessiz kalmamı beklediler ama ben sessiz kalamazdım. Olayın gözardı edilmesini istemiyorum. Somut bir uygulama istiyorum” dedi.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

800 çocuk istismarı dosyası Türkiye'nin özeti!

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri, 800 çocuk istismarı dosyasını inceleyerek...

Kayserili kadınlar çocuk istismarına karşı sokakta

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği çocuk istismarına karşı ses çıkarmak, bu vahim tabloyu yaratan karan...