İstismar mağduru çocuğun annesi: Bakan çocuğu için ne yapılacaksa, ben de onu istiyorum
İstismar mağduru çocuğun annesi: Bir savcının, bir bakanın çocuğu benzer bir şey yasaydı ne yapılacaksa ben de onu istiyorum; eşitlik, adalet istiyorum.

Datça’da 6 yaşındaki çocuğun istismara maruz kalmasına ilişkin görülen dava 8 Mart’a ertelendi. Duruşmada mağdur çocuğun annesi ‘Adalet istiyorum’ diye haykırdı.

Datça’nın Kargı sahilinde 12 yaşındaki ağabeyi ile denizde oynayan 6 yaşındaki Y.S.’nin 40 yaşındaki T.Y. tarafından cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin davanın ikinci duruşması Datça Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Çocuklara Yönelik Cinsel Sömürüye Son Derneği (ECPAT Türkiye), FİSA Çocuk Hakları Merkezi, Datça Kadın Platformunun davaya müdahillik talepleri reddedilirken, Datça Kent Konseyi Kadın Meclisinin davaya müdahillik talebi kabul edildi. Duruşma sonrası Ekmek ve Gül’e konuşan Avukat Şahin Antakyalıoğlu, müşteki ailenin görgü tanığının dinlendiğini söyledi. Tanığın “Olayın olduğu yere 3-5 metre mesafedeydim. Sesleri duyunca olay yerine yaklaştım ve yaşananları gördüm” dediğini aktaran Antakyalıoğlu, “Aile için tehditten dolayı uzaklaştırma kararı talep ettik. Aile mahkemesi olmayınca o sıfatla bakan Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi ‘Bu aile içi olay değil’ diyerek talebimizi reddetti. Burada sadece aile bireylerine yönelik şiddet değil kadına yönelik şiddet de var. Anne, baba, çocuklara yönelik tehditler var. Sanık bu olayla alakalı başka dosyadan tehditten dolayı kesin olarak ceza aldı. Bu karar hukuka aykırıdır” dedi.

İstismar mağduru çocuğun annesi ise mahkemede “Bir savcının, bir bakanın çocuğu benzer bir şey yasaydı ne yapılacaksa ben de onu istiyorum; eşitlik, adalet istiyorum” dedi.

Sanık tutuksuz yargılanırken, uygulanan adli kontrol şartının da kaldırıldığı öğrenildi. Duruşma 8 Mart tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU
5 Ağustos 2021 tarihinde şüpheli T.Y., Datça’nın Kargı sahilinde, kumsalda oyun oynayan 6 yaşındaki oğlan çocuğu Y.S.’yi istismar maruz bıraktı ve tehdit etti. Yaşananları öğrenen anne ve baba ise şüpheli ve tanımadıkları kişilerin tehditleri ile karşı karşıya kaldı. Babanın darp edilirken, yaşadıkları evden çıkartılmakla tehdit edilen aile diğer huzursuzluklara rağmen aile polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Yapılan soruşturma neticesinde şüpheli hakkında, “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan, çocuğa yönelik tehdidi nedeniyle ise “tehdit” suçundan cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlendi.
İddianame, Datça Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilerek yargılama başladı. 15 Haziran 2022 tarihinde yapılan ilk duruşmada sanık daha önce savcılıkta verdiği beyanı tekrarlayarak çocuğun babasına iş yönlendirdiğini ancak onun işleri iyi yapmaması nedeniyle yönlendirmekten vazgeçtiğini, bu sebeple de çocuğun babasının kendisine karşı kin güttüğünü ve iftira attığını iddia etti.

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan/csgorselarsiv.org 

İlgili haberler
6 yaşındaki çocuğa istismar davası yarın: Adalet a...

Datça’da 6 yaşındaki çocuğu istismarına maruz bırakan T.Y.’nin yargılandığı davanın ikinci duruşması...

Cinsel istismar faili serbest bırakıldı, kamera ka...

N.Y'ye (13) cinsel istismarda bulunan, ifadesinde reddettikten sonra serbest bırakılan F.A.'nın çocu...

'Ceza alması için öldürülmem mi gerekiyordu?'

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 15 yaşındaki lise öğrencisini istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle gözalt...