İşverenin azmettirmesiyle dövülen işçi kadın kör oldu
Antalya’da tarım işçisi 60 yaşındaki Altın Erdoğan 15 kişilik araca 30 kişinin maskesiz bindirilmesine tepki gösterince işverenlerin azmettirmesiyle işçiler tarafından dövüldü, görme yetisini kaybetti

Antalya'nın Serik ilçesinde 6 yıldır geçimini nar toplayıcılığı ile sağlayan Altın Erdoğan yanında çalıştığı çavuş ve çalışanlar tarafından darp edildi. Zaten sağ gözü görmeyen kadın uğradığı şiddet nedeniyle sol gözünü de kaybetti. 

Haberimizvar.net'in haberine göre: Daha önce 26,27 Ekim tarihlerinde işçi çavuşu M. ile beraber tarlaya çalışmaya giden Altın Erdoğan 28 Ekim günü S.A. tarafından çalışmak üzere işçi servisiyle alındı. Tarım işçilerinin “çavuş” dedikleri S.A' işçi servisi ile 28 Ekim günü Erdoğan'ı almaya geldi fakat araç 15 kişilik olmasına rağmen araçta 30 tarım işçisi bulunuyordu. Mesai bitiminde yine aynı araçta 30 kişinin olmasından dolayı Altın Erdoğan işçilerin maskesiz olmasına dikkat çekerek maske kullanılması uyarısında bulundu. Uyarısı dikkate alınmayınca araçta 30 kişinin balık istifi ve maskesiz yolculuk yapmasını cep telefonuyla kameraya çekmek isteyince kendisine engel olundu. Altın Erdoğan araçtan indiğinde S.A'nın azmettirmesiyle araçtaki göçmen işçiler tarafından dövüldü. Yaşadıkları karşısında şoka giren 60 yaşındaki kadın işçi kalabalığın içinden çıkmaya çalışsa da işçiler peşinden gitmeye devam etti.

'ÖTEKİ GÖZÜNÜ DE BEN KÖR EDERİM'

Yaşanan kargaşanın içinde çavuşun eşi H.A. sağ gözü görmeyen Altın Erdoğan'a ''Öteki gözünü ben kör edeyim de gör'' diyerek tokat atarak Erdoğan’ın sol gözünün kanlar içinde kalmasına sebep oldu. Kendisine yapılan saldırı sonucunda sol gözünü de kaybeden kadın işçiye “Biz mafyayız sen bizim kim olduğumuzu bilmiyorsun. Şikayetçi olursan çocuğunu kaçırırız, onları yaşatmayız” diye tehdit ettiler. Sol gözü yaralı kadın evine gitmek istese de “M. gelene kadar evine gidemezsin” diyerek izin vermediler. Ardından olay yerine gelen M. yaralı halde olan Altın Erdoğan'ı Kepez Devlet Hastanesi'ne kadar ulaştırıp ortadan kayboldu. Kepez Devlet Hastanesi'nde ilk müdahale yapıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen 60 yaşındaki kadın işçi kendisine yapılan tehditlerden dolayı gözüne nar düştüğünü söyledi.

Ancak hastaneye kız kardeşinin gelmesiyle biraz sakinleşen Altın Erdoğan olan biteni kardeşine anlattı ve ardından polise de aynı ifadeyi verdi. Olayın ardından 29 Ekim günü ameliyata alınan Erdoğan'a sol gözünde yüzde 97 görme kaybı olduğu ve işlevini yitirdiği söylendi. 3 Aralık'ta ikinci ameliyatı da olan Erdoğan'ın gözünün artık göremeyeceğini ancak doktorların gözü yerinde tutmak için çabaladığını öğrenildi.

'CEZALARINI ÇEKMELERİNİ İSTİYORUM'

 60 yaşındaki Altın Erdoğan, “30 kişinin maskesiz bir şekilde minibüste yolculuk yapmasının doğru olmadığını söylediğim ve bunun fotoğrafını çektiğim için iki katım bir kadın boğazıma yapıştı. Beni tekmeledi. Minibüsten inince de etrafımı sarıp yüzüme kafama nereye denk gelirse vurdular. Gözüm kanadığı için hiçbir şey göremiyordum. Tir tir titreyerek hastaneye gittik. Şimdi de gözümü kaybettim. Beni bu hale sokanların cezasını çekmesini istiyorum. Hiçbir şey benim gözümü geri getirmeyecek” dedi. Altın Erdoğan, günlük gittikleri tarım bahçelerinde sigorta yapılmadığını, yemeklerini evden götürdüklerini ve günlük 80 lira karşılığında çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Altın Erdoğan’ın avukatı Bilge Yılmaz ise yaşananların kabul edilemez olduğunu, kadına şiddet vakalarının her gün yaşandığı ülkemizde bu defa kocası tarafından azmettirilen bir kadın eliyle müvekkilinin görme yetisini kaybettiğini, ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunulduğunu söyledi. Söz konusu olayda aynı anda birden çok suçun işlendiğini belirten Yılmaz, “Adeta bir çete tarafından müvekkilinin mağdur edildiğini, aynı zamanda müvekkilinin sigortasız çalıştırıldığını, olayın sosyal güvenlik hukuku ve iş kazası boyutunun da olduğunu belirterek, sorumlulardan yargı önünde hesap sorulacağını, olayın cezai boyutu yanında tazminat yönünün de bulunduğunu, bununla ilgili de gerekli davaların açılacağını” söyledi.

İlgili haberler
Tarım İşçisi Aynur: Tüm zor işleri biz yapıyoruz,...

Kovid-19 pandemisi nedeniyle çalışma koşulları daha da ağırlaşan tarım işçisi kadınlar erkeklerden d...

Mevsimlik tarım işçisi kadınlar: Kadın olarak daha...

Tarım mevsimi boyunca il il dolaşarak işçilik yapan, koronavirüs korkusuyla çalışan mevsimlik tarım...

Suriyeli tarım işçisi kadın, tüfekle vurulmuş hald...

Adana’da Suriyeli tarım işçisi Rihab el-Rihabi, evinde tüfekle vurulmuş halde bulundu.