İzmir depremi sonrası sağlık çalışanlarının kreş talebi yeniden gündeme geldi
SES İşyeri Temsilcisi Başak Edge Gürkan, İzmir'de depremin ardından Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kreşin eğitime bir hafta ara vermesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Mart ayından bu yana süren pandemi koşullarında zorlu şartlarda çalışan sağlık emekçilerinin çocuklarının bakım sorunları aylardır çözülmemişken 27 Ekim tarihli genelgeyle sağlık çalışanlarının izinleri, emeklilik, istifa vb. işlemleri durdurulmuştu. 30 Ekim günü Ege Denizi’nde yaşanan deprem sonrası sağlık emekçilerinin iş yükü artmış hatta evleri hasar gören sağlık emekçileri sokakta kaldı.  

Kendileri göreve çağrılan sağlık emekçileri İzmir’de eğitime bir hafta ara verilmesinden sonra çocuklarını nereye nasıl bırakılacakları sorusu cevapsız kaldı. Bunun üzerine yeniden hastanelerde 7/24 kreş talebinin önemi bir kere daha öne çıkmış oldu. Tam bu tartışmaların ortasında Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanlarına kreşin eğitime bir hafta ara verildiği bildirildi.

Konuyla ilgili ulaştığımız SES İşyeri Temsilcisi Başak Edge Gürkan böyle bir kararın kabul edilemez olduğunu bildirdi. Gürkan, “Salgının en başından beri çocuklarının bakımı konusunda sıkıntıları devam eden sağlık personelinin izinlerinin durdurulmuş olmasına rağmen hastane kreşinin eğitimine ara verilmesinin istenmesi kabul edilebilir değildir” dedi.

'SAĞLIK PERSONELİ İÇİN İDARİ İZİN VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

2016 yılında hizmete giren hastanenin kreşini ihale yoluyla özel kreşe devretmesi ve ülkede hastane içinde açılan ilk özel kreş olmasını eleştiren Gürkan, “Ne yazık ki deprem sebebiyle 1 hafta ilimizde eğitime ara verilmesi üzerine özel olan hastane kreşi de eğitime ara vereceğini duyurmuştur. Hem salgınla mücadele eden hem de depremzedelere tedavi hizmeti veren sağlık emekçilerinin yarın çocuklarını nereye bırakacağıysa şuan bilinmemektedir. Şu durumda bu talihsiz kararın geri alınmasını ya da okul çağında çocuğu olan sağlık personeli için idari izin verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

'SAĞLIK BAKANLIĞI KREŞ KONUSUNDA ADIM ATMALI'

Sağlık çalışanlarının kreşin kapalı olmasına tepkili olduğunu dile getiren Gürkan, “Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin bu konuda ne irade göstereceğini bizde merakla beklemekteyiz. Yeniden belirtmek isterim ki 7/24 kreş talebimizin ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıkmış olup sağlık bakanlığının da bu konu da adım atmasını bekliyoruz” dedi. 

İlgili haberler
Sağlık emekçileri, ‘halk için bütçe’ talebini yüks...

‘Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler’ çünkü bütçe yetersizdi! Sağlık Bakanı tavandan ek ödeme verec...

Sağlık emekçisi kadınlar: Fatma Hemşire’nin acısın...

Nöbete giderken evde yalnız bırakmak zorunda kaldığı iki çocuğunu çıkan yangında kaybeden Fatma Hemş...

Sağlık emekçisi kadınlar ücretsiz kreş hakkı, ücre...

Biz 24 saat hizmet verirken, hastane kreşi neden 24 saat hizmet vermiyor?.. Çalıştığımız hastaneler...