İzmir Kadın Platformundan AdkoTurk işçilerine destek
Grevdeki AdkoTurk işçilerine destek için basın açıklaması yapan İzmir Kadın Platformu, ‘Hakkını aramak için mücadele eden AdkoTurk işçilerinin yanındayız’ dedi.

İzmir Kadın Platformu, grevdeki Indomie AdkoTurk işçilerine destek için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. “AdkoTurk işçisi yalnız değildir, AdkoTurk grevi kazanacak” yazılı pankart açan kadınlar sık sık, “Sendika haktır engellenemez”, “İşçilere değil patronlara barikat”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Pelin Açıkgöz, AdkoTurk işçilerinin süren grevlerine selam göndererek, patron sendikalaşmayı kırmak için çoğunluğu kadın 21 öncü işçiyi kod 29

bahanesiyle işten attığını hatırlattı.

‘ADKOTURK GREVİNE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Kadınların tüm baskılara rağmen işyerinden meydanlara kazanılmış haklarını korumak için mücadele ettiğini belirten Açıkgöz, “AdkoTurk işçisi kadınlar gücüyle, direnciyle kadınların mücadelesini ve öncülüğünü bir kez daha herkese gösterdi. Bugün AdkoTurk işçilerinin ve mücadelede en öne geçen kadınların grevi sadece ekmeklerini kazanmanın mücadelesi değildir. Aynı zamanda kadını ucuz iş gücü olarak gören, çalışma hayatından ve toplumdan ayırıp eve hapseden erkek egemen kapitalizme ve onun bu topraklardaki temsilcilerine verilmiş bir yaşam mücadelesidir” dedi.

“İzmir Kadın Platformu olarak hakkını aramak için mücadele eden, jandarmanın-polisin önünde korkmadan, yılmadan dimdik duran kadınlara selam gönderiyoruz” diyen Akçıkgöz, İzmirli tüm kadınları AdkoTurk grevine sahip çıkmaya davet etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Indomie AdkoTurk patronu sendikayı da grev hakkını...

Çerkezköy OSB’de kurulu ve Tekgıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu Indomie AdkoTurk’te işçiler greve...

Greve hazırlanan AdkoTurk işçileri: Sendikalı olma...

Sendikaya üye oldukları için Kod 29’dan işten atılan AdkoTurk işçileri, direnişten sonra greve hazır...

Direnişteki AdkoTurk işçileri: Ezilen değil dimdik...

Sendikalaştıkları için işten atılan AdkoTurk işçilerinin direnişi 4 ayı geride bıraktı. Kadın işçile...