İzmir'de ‘Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu’ kuruldu
İzmir’de, cezaevinde tutulan HDP Eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutuklular için “Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu” kuruldu.

İzmir’de, cezaevinde tutuklu bulunan ve yakalandığı demans hastalığı nedeniyle sağlık durumu kötüye giden HDP Eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutuklar için “Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu” kuruldu.

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube binasında yapılan açıklama ile platformun kuruluşu kamuoyuna duyurdu.

Açıklamayı okuyan Meltem Işık, her geçen gün hapishane koşullarının zorlaştığını hatırlatarak, “Çıplak arama, taciz, kaba dayak gibi cinsel ve fiziksel şiddetin yanı sıra kantinlerin pahalılığından gece yarısı koğuş baskınlarına, kitap sınırlamalarından ilaçların verilmemesine, keyfi cezalardan görüş kısıtlamalarına kadar tonlarca hak ihlali ile mücadele ediyor mahpuslar” dedi.

‘HAPİSHANELERDEKİ SORUNLAR DIŞARDAN DESTEKLE ÇABUK ÇÖZÜLÜYOR’

Işık, hasta mahpuslar için hayati önem taşıyan doğru teşhis ve tedavinin hapishane koşullarında yapılması mümkün değilken tahliye edilmeleri konusundaki tüm girişimlerin de sonuçsuz kaldığını belitti. Işık, “Hapishanelerdeki her türlü sorun dışarının desteği olduğunda çok daha kalıcı ve çabuk çözülüyor. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere tüm hasta mahpusların tahliye edilmeleri ve tedaviye ulaşmaları için sesimizi birlikte yükseltmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

Platform olarak geniş bir örgütlülükle yola devam etmek istediklerini söyleyen Işık, “Sokak eylemlerinden sosyal medya kampanyalarına kadar tasarladığımız mücadele ve dayanışma hattımızı katılımlarla zenginleştirmeyi önemsiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel


İlgili haberler
Aysel Tuğluk yeniden Kandıra cezaevine götürüldü

Adli tıp kurumu üst kuruluna yapılan itiraz üzerine ATK'ye sevk edilen Aysel Tuğluk, yeniden Kocaeli...

6000 kadın imzasıyla Aysel Tuğluk başvurusu yapıld...

‘Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın’ imzasıyla yola çıkan, kadınlar, Kadıköy Postanesinden Adal...

Kuşadası Kadın Platformu: Aysel için geç olmadan g...

Kuşadası Kadın Platformu Kuşadası Postanesi önünde Aysel Tuğluk ve hasta mahpus kadınların serbest b...