İzmir’de Genel-İş üyesi kadınlar eğitim çalışması yaptı
Genel-İş Sendikası Genel Merkezinin başlatmış olduğu kadın işçi eğitimleri İzmir’de devam etti.

Genel-İş İzmir 1,2,3 ve 5 No’lu Şubelere üye kadın işçiler Buca Belediyesi Düğün Salonunda bir araya gelerek eğitim çalışmasına katıldı.

“ILO 190 sayılı sözleşme uygulansın”, “İstanbul Sözleşmesinin neyinden korktun”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “Kadınlar için sağlıklı ve güvenli işyerleri” pankartlarının asılı olduğu salonda açılış konuşmasını Genel-İş Eğitim Daire Uzmanı Pınar Abdal yaptı.


‘KADIN İŞÇİLERİN TALEPLERİNİ GÖRÜNÜR OLMALI’

Abdal, “İş kolumuz bakımından, istihdam bakımından önemli kitleyi oluşturan kadın üyelerin, kadın işçilerin taleplerinin görünür olması için bu yaktığımız ilk ateş” dedi.

Eğitim programı hakkında bilgi veren Abdal, eğitimcinin eğitimi programından sonra kitlesel eğitimlerle çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.


TOPLUMSAL CİNSİYET VE ÇALIŞMA YAŞAMI

Ardından Dr. Derya Altun, toplumsal cinsiyet ve yerel yönetimler konusunda sunum yaptı. Altun, toplumsal cinsiyet kavramının tanımı ile başlayarak kadınların her alanda uğradığı kadın rollerine değindi. Altun, son olarak yerel yönetimlerin kadın çalışmaları konusunda hangi çalışmaları yaptığını, kadınlara yönelik hizmetlerin yeterli olup olmadığını anlattı.

Araştırma Daire Müdürü Özgün Millioğulları Kaya ise çalışma hayatında kadın konusunda sunum yaptı. Cinsiyete dayalı ayrımcılıklardan bahseden Kaya, kadınların çalışma yaşamındaki zorlukları ve mücadele pratiklerini anlattı.

Program kadın işçilerin hakları sunumuyla devam etti.

Eğitim programının ikinci günü kadın işçilerin sağlığı ve güvenliği, iş yerlerinde ayrımcılık, şiddet, taciz ve mobbing, kadın işçiler ve sendikal mücadele başlıklı sunumlarla ve atölye çalışmalarıyla devam edecek.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Genel İş Şubeleri İzmir’de ‘kadın emeği’ni konuştu

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri ‘Kadın Emeği’ etkinliğinde buluştu.

Genel İş İzmir 7 No’lu Şube: Kadına yönelik şiddet...

Kadın cinayetlerine tepkiler devam ederken bir açıklama da İzmirli işçi kadınlardan geldi. Genel İş...

Didim Kadın Platformundan 25 Kasım’a çağrı: Bizi k...

Didim Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü...