İzmir’de Genel-İş üyesi kadınlar: İranlı kadınların mücadelesi bizim de mücadelemizdir
Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesi protesto eden Genel-İş İzmir Kadın Komisyonu, 'İranlı kadınların direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir' dedi.

Genel-İş İzmir Kadın Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan üyeleriyle birlikte İran’da Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından katledilmesini protesto etmek ve başlayan eylemlere destek vermek için belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

“Kadın yaşam özgürlük”, “Jin jiyan azadi”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini Genel-İş Kadın Komisyonu adına Aslıhan Yılmaz okudu.


İranlı kadınların başlattığı direnişin dünyadaki tüm kadınların öfkesini büyüttüğünü söyleyen Yılmaz, “Buradan bir kez daha haykırıyoruz; Mahsa’nın katili dinci, faşist, gerici, molla rejimidir. İranlı kadınların direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir. Bu baskı ve zulme karşı öfkemizi ve isyanımızı büyütmeye devam edecek, mücadele eden kız kardeşlerimizin yanında olacağız” dedi.

“BASKICI REJİME KARŞI KADIN DAYANIŞMASINI BÜYÜTECEĞİZ”

Bir kadının daha ona dayatılan sınırları reddettiği için devlet şiddeti ile öldürülmesine müsaade etmemek için dünyanın her yerinde baskıcı rejime karşı kadın dayanışmasını büyüteceklerini dile getiren Yılmaz, “Ayrıca ülkemizde de uygulanmaya çalışılan baskı ve zulme, kadın düşmanı politikalara karşı özgürlüğümüzü savunmaya devam edecek, kadınları ötekileştiren ve baskılayan sisteme kafa tutmaktan, hayatımızdan, özgürlüğümüzden ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Genel-İş üyesi kadınlar olarak İran İslam Cumhuriyeti’nde direnen, ahlak polisine karşı siyah örtülerini yakan, saçlarını kesen, katledilen, özgürlükleri için mücadele eden kadınlara ses veriyoruz: Mahsa Amini bizim de isyanımızdır” diye konuştu.

Fotoğraflar: Dilek Omaklılar/Evrensel

İlgili haberler
Somayeh Rostampour anlatıyor: Mahsa Amini’nin ismi...

İran’da kadınların talepleriyle halkın geniş kesimlerinin taleplerini buluşturan koşulları ve yaşana...

Mahsa Amini’nin hastaneye yatırıldığını duyuran Ga...

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu, İran’da Gazeteci Nilufar Hamidi’nin tutuklandığını duyurdu. Hamidi,...

İran’da Mahsa Amini için protestolar sürüyor: Bu d...

İran’da ahlak polisinin öldürdüğü Mahsa Amini için protestolar birçok kentte devam ediyor. Bağımsız...