İzmir’de kadınlardan 25 Kasım çağrısı
İzmir’de kadınlar Kadın Platformunun çağrısıyla 25 Kasım’da “Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmiyoruz” sloganıyla Alsancak’ta buluşacak.

İzmir Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi Tepekule Kongre Merkezinde kahvaltı düzenledi. Kahvaltıda bir araya gelen yüzlerce kadın şiddeti, şiddetin yaşamlarına etkilerini konuştular ve mücadelenin önemine vurgu yaptılar.
Platform adına Beritan Altun ve Buse Engin açıklamalarda bulundu. OHAL’le birlikte iktidarın başta kadınları dizayn etmeye çalıştığını söyleyen Altun, kadınların aleyhine yapılmak istenenlerin çıkarılan yasalara da yansıdığını söyledi.
Altun, kadına yönelik suç davalarında erkeklere “iyi hal” ve “tahrik indirimleri” uygulanarak kadına yönelik saldırıların meşrulaştırıldığını ancak bunun karşısında kendisini savunan kadınların ise ağır cezalar verilmek istendiğine dikkat çekti.
Hükümetin kadın düşmanı politika ve yasalarını, OHAL ve KHK’lerin kadınların yaşamana etkilerini, kadına yönelik her gün artış gösteren şiddet, istismar olaylarını, yaşamın her alanına sistematik biçimde yayılan cinsiyetçiliğin izlerini değerlendiren kadınlar 25 Kasım’da alanlara çıkmaya hazırlanıyor.
“Bugün bizi bir araya getiren en büyük sebep, yürütülen kadın ve çocuk politikaları ile toplumda kabul edilemez bir sosyolojik yapı örülmeye çalışılmasıdır” diyen kadınlar, “Hayatımızdan da, haklarımızdan da vazgeçmiyoruz” diyerek 25 Kasım günü saat 15.00’te Alsancak ÖSYM önünde eylem yapacak.



İlgili haberler
GÜNÜN ÖNERİSİ: 25 günde 25 film

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe kadar her gün izleyebileceğiniz k...

Şiddeti yaşayan kadınlar anlatıyor

Yaşamları boyunca şiddet gören ve şiddeti hâlâ yaşamaya devam eden kadınlar anlatıyor: Böyle sürsün...

İhraç edilen kadınlar: 25 Kasım’da tek ses olmaya!

İhraç edilen kamu emekçisi kadınlar, tüm şiddete, engellemelere, eşitsizliğe, OHAL’e rağmen hakların...