İzmir’de sağlık emekçisi kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesinde sağlık emekçisi kadınlar 8 Mart’a, yan yana birlikte mücadeleyi büyütmeye hazırlanıyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçisi kadınlar da hem taleplerini ifade etmek hem de birlik duygusunu yaşamak ve paylaşmak için bir araya gelmeyi planlıyorlar.

İşyerlerinde ve il merkezlerinde pek çok etkinlik planlanırken, sağlık emekçileri; “Sağlık ekip işidir”, diyerek sağlık çalışanlarının sorunları ve sağlık hakkı talepleri için bir araya gelen ortak mücadele platformları ile 8 Mart için de ortak etkinlikler yapma çabasındalar.

Sağlık emekçileri arasında resim, şiir ve müzikle ilgilenenlere çağrılar yapılarak şarkıların türkülerin söylendiği, şiirlerin okunduğu, işçilerin çizdiği resimlerin sergilendiği; yiyecek, içecek ikramlarının olacağı etkinlikte, kadınlar taleplerini renkli uçan balonlar üzerine yazarak gökyüzüne uçuracak. Kadınlar her alanda seslerini yükseltmek için birlik ve mücadele duygusunu öne çıkarmanın önemini bu süreçte çok daha fazla anladıklarını ifade ediyorlar.

“Yoksulluğun derinleştiği, her türden şiddetin giderek arttığı, hak gasplarının insanca yaşam koşullarını tamamen ortadan kaldırdığı bu günleri katlanılır hale getirmenin tek yolu bir araya gelip mücadele etmek” diyen sağlık emekçisi kadınlar bu 8 Mart’ın öncekilerden çok daha önemli olduğunu söylediler. “Geçinemiyoruz”, derken bir de burnumuzun ucunda başlayan savaşın sorunları daha da büyüteceğini, yine ölümler, parçalanan yok olan aileler ve kaybolan yaşamlarla bir kez daha sarsılacaklarını kaygı ve korkuyla dile getiren kadınlar “Eşit ve şiddetsiz bir yaşamı birlikte kazanacağız” dediler.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
BORKAD’dan 8 Mart öncesi ortak sofra, ortak sorunl...

8 Mart öncesi Bornova Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla kahvaltıda bir araya gelen kadınlar savaşa...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi Eşrefpaşa emekçi...

Genel- İş İzmir 2 No’lu Şube, örgütlü olduğu Eşrefpaşa Hastanesindeki emekçilerin regl izninin gasbe...

8 Mart’ta işçi kadınlar taleplerini sahneden duyur...

İşçi kadınlar 8 Mart taleplerini sahneden duyurmaya hazırlanıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini a...