İzmir'de yüzlerce kişi 'Zamlar geri alınsın, ücretlere ek zam yapılsın' dedi
İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla yapılan kitlesel basın açıklamasında başta temel tüketim ürünleri olmak üzere zamların geri alınması ve ücretlere zam yapılması talebi yinelendi.

İzmir’de Emek ve Demokrasi güçleri savaşa, zamlara, yoksulluğa karşı açıklama yaptı. Açıklamada zamların geri çekilmesi ve ücretlere zam yapılması talebi öne çıktı.


Kadınlar da günaşırı yapılan zamlara, artan yoksulluğa karşı alandaydı.


Krizin ve savaşın faturasının halka ödetilmek istendiği ifade edilen açıklamada, zamların geri alınması, asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlere ek zam yapılması talebi dile getirildi.


Ortak basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu.

“Elektriğe zam, doğal gaza zam, akaryakıta zam, ekmeğe, tüpe, toplu taşımaya zam. Gıdaya, tekele, mevsimlik meyve ve sebzeye, mazota, gübreye zam üstüne zam geliyor” diyen Sarı, TÜİK’in açıkladığı enflasyonla halka yansıyan enflasyon arasında büyük bir fark olduğunu söyledi.  Sarı, “İş bulamıyoruz diyenler, barınamıyoruz diyenler, geçinemiyoruz diyenler omuz omuza bu gidişe son vermek zorundayız. İşçinin patronundan yüksek oranda vergi verdiği bu adaletsiz düzene son vermeliyiz. Senelerdir SGK indirimi, vergi indirimi, teşvik diye diye işverenleri besliyorlar. Bir gecede vergilerini sıfırlıyorlar. Ama iş milyonlarca işçiye, emekçiye, emekliye gelince seçimden seçime vaatler verip sonra unutuyorlar.

Buradan soruyoruz, bu ülkede yıllardır kim büyüyor?

Yılın daha ilk ayında aldığı ücret açlık sınırının altında kalan 10 milyon asgari ücretli mi büyüdü? Milli gelirden sadece yüzde 3,5 pay alıp toplam verginin yüzde 22”sini ödeyen toplumun en yoksul kesimi mi büyüyor?

Bir simidin fiyatının 3 TL’ye, bir bardak çayın fiyatının 4 TL’ye çıktığı koşullarda 2 bin 500 TL’ye mahkum ettiğiniz emekliler mi büyüdü?

EYT’liler mi, çiftçiler mi, küçük esnaf mı büyüyor?

Bizim yıllardır gelirimiz ve refahımız değil, sorunlarımız, yoksulluğumuz, borçlarımız ve üzerimizdeki baskılar büyüyor.

Artık yeter. Krizleri, savaşları biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz. Biz gündüzleri işsiz kalınmayan, geceleri aç yatılmayan bir ülke istiyoruz. İnsanca bir yaşam, güvenceli bir iş, güvenli gelecek istiyoruz."


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmir'de kadınlar zamları protesto etti: Krizi biz...

İzmir Kadın Platformu, gelen zamlara karşı ‘Geçinemiyoruz. Krizi biz yaratmadık, bedelini de ödemeye...

‘Ürettiğim ev aletini alamıyorum’

‘Ben o bantta 1200 tane ev aleti üretiyorum. Ondan alabilmek benim de hakkım. Ama benim yaptığım ürü...

Boş kalmasın torbalar, aş olsun mutfakta…

Bu ramazanda ne bereket var sofralarda ne umut var insanlarda. Neyin bayramı olacak bu ayın sonunda...