İzmir’deki ‘Las Tesis’ davası 31 Ekim’e ertelendi
İzmir’de ‘Las Tesis’ eylemine katılan 24 kadının yargılandığı dava 31 Ekim’e ertelendi.

İzmir’in Konak ilçesi Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde 15 Aralık 2019'da “Las Tesis” eylemine katılan 24 kadının yargılandığı davanın 8’inci duruşması bugün İzmir Adliyesi 7’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşma eyleme katıldığı için yargılanan bir kadının ifadesini vermediği gerekçesiyle 31 Ekim tarihine ertelendi.

‘HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ’

Duruşma öncesi Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi adliye önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Yasayı uygula kadını yaşat” sloganları atılırken, basın metnini Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Sekreteri Gülbin Ağaoğlu okudu.

Yargılamanın dört yıldır devam etmesini eleştiren Ağaoğlu, “Anayasa Mahkemesi’nin, dünya genelinde kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin sembolü haline gelen Las Tesis dansına katılan kadınlara dönük müdahalenin Anayasa’ya aykırı olduğuna dair kararı da gözetilerek, arkadaşlarımız için bir an önce beraat kararı verilmesi talebimizi yineliyoruz. Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Adalet istiyoruz” dedi.

‘KIZIMIN KATİLİNİN 306 GÜNDÜR YAKALANMASINI İSTİYORUM’

Davayı takibe gelen, 29 Temmuz 2022 tarihinde Konak ilçesinde boşanma aşamasındaki erkek tarafından katledilen Ezgi Özarslan'ın annesi Ziynet Zerkin açıklamada söz aldı. Zerkin, “Ben de hak, hukuk, adalet arıyorum. Kızımın katilinin 306 gündür yakalanması istiyorum. Deniz Özarslan’ın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz. 6284 sayılı yasanın uygulanmasını istiyorum” diye konuştu.

‘ŞİDDETE ‘DUR’ DEMEK ZORUNDAYDIK’

Davada yargılananlardan Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Özdemir de açıklamada söz alarak şunları söyledi; “Türkiye’de kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet bu kadar artmışken ve 6284 koruma kanunu uygulamazken bizler şiddete dur demek zorundaydık. Protesto ederken de yazmıştım, ‘yaşamı savunmak suçsa ben de suçluyum’ demiştim. Umarım emsal olacak bir karar çıkar.” (İzmir/EVRENSEL)

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Ekmek ve Gül


İlgili haberler
İzmir’de Las Tesis davası karar için ertelendi

Kadınlara yönelik saldırıları Las Tesis dansı ile protesto eden 24 kadın hakkında açılan davanın dur...

Las Tesis dansı duruşması ertelendi

Las Tesis dansı sırasında polis müdahalesiyle gözaltına alınan kadınlar hakkında açılan davanın duru...

Las Tesis’ten Türkiyeli kadınlara ve LGBTİ+’lara d...

Las Tesis eylemini örgütleyen Şilili kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı mücade...