İzmirli kadınlar kararlı: İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkacağız
İzmir Alsancak'ta düzenlenen forumda bir araya gelen kadınlar, AKP iktidarına ‘Kadınların şiddetsiz bir yaşam hakkı tartışmaya açık bir konu değildir. Buna izin vermeyeceğiz’ diye seslendi.

İstanbul Sözleşmesine ilişkin çalışmaların AKP gündeminde sürmesi üzerine İzmirli kadınlar, Alsancak İskelesi karşısında bir araya gelerek forum düzenledi. “Mevzu hayatımızsa #KararKadınların” diyen İzmirli kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacaklarını vurguladı. 

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanyası çağrısıyla düzenlenen forumda sözleşmenin kadına şiddetin, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu olduğunu söylediği anımsatılarak “Kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik ve ev içi şiddetin önlenmesine dair 81 madde içeren sözleşmenin her bir maddesi hayatlarımızın teminatıdır” denildi.

İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanyası adına Nuray Öztürk, Meryem Yıldırım, Emine Akbaba konuştu.

Sözleşmeden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek bizleri her türlü ayrımcılık, şiddet ve ölümle tehdit edenlerden korkmuyoruz" vurgusu yaptılar.

Sözleşmeden çekilme tartışmalarının kadınların hayatlarıyla kumar oynamak olduğu vurgulanan forumda “Kadınların şiddetsiz bir yaşam hakkı tartışmaya açık bir konu değildir. Buna izin vermeyeceğiz” sözleri haykırıldı.

Forumda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“AKP’nin MYK’si; kadınların, çocukların, LGBTİ+’ların yaşam ve eşit vatandaş olarak muamele görme haklarını yok edecek bir tartışmaya yetkili değildir. Biz kadınlar, hayatlarımız hakkında tek ve biricik söz sahibi kişiler olduğumuzu tekrar ilan ediyoruz! İktidar sözleşmenin feshedilmesiyle değil, bize kastedenleri engellemekle uğraşmalı ve İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini hayata geçirecek kanunları uygulamalıdır.”

İlgili haberler
Ömer Çelik'ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Çalışma devam ediyor

AKP MYK’sı sonrası İstanbul Sözleşmesine ilişkin sorulan bir soruya yanıt veren Ömer Çelik, çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Kadınlar, AKP MYK’sınde gündeme gelmesi beklenen İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyor

Kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi'nin AKP MYK'sinde bugün tekrar gündem edilecek olması üzerine #KararKadınların etiketiyle sosyal medyada tepkilerini dile getiriyor.

İstanbul Sözleşmesi eşit ücret talebimizin de dayanağı!

Kadın erkek eşitliğinin ve hayatın her alanında yaşanan ayrımcılığın engellenmesi sözleşmenin temeli. Bu nedenle Sözleşme; fabrikalarda, atölyelerde ter akıtırken eşit ücret talebimizin de dayanağı.


Editörden