İzmirli kadınlardan işçi kadın buluşması: Güvenceli iş, güvenceli gelecek
İzmir Kadın Platformu ‘Güvenceli iş, güvenceli gelecek’ talebiyle işçi kadın buluşması yaptı. Eski Sümerbank önünde bir araya gelen kadınlar örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı.

İzmir Kadın Platformu “Güvenceli iş, güvenceli gelecek” talebiyle işçi kadın buluşması yaptı. Eski Sümerbank önünde bir araya gelen kadınlar örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı.

‘MÜCADELEMİZ DE DAYANIŞMAMIZ DA SÜRECEK’

Açıklamada İzmir Kadın Platformu adına Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube iş yeri temsilcisi Berrin Burakçı konuştu. Burakçı, “8 Mart’a giderken sendika hakkı, iş güvencesi, emeği, onuru için mücadele eden kadınlar olarak buradayız. Bu bir yılda nasıl ki kadına yönelik şiddet, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, adaletsiz yargı kararlarına, çıplak arama ve gözaltı gibi onurumuza yönelik saldırılara, İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmak istenmesine karşı haklarımız ve hayatlarımız için alanlardaysak. Sendika hakkı, toplu iş sözleşmesi hakkı, güvenceli iş ve güvenceli gelecek için de alanlardaydık. Mücadelemiz de dayanışmamız da sürüyor, sürecek” diye konuştu.

Buluşmaya sağlık emekçilerinden KHK ile ihraç edilen eğitim emekçilerine, KOD 29 ile işten çıkarılan işçi kadınlardan sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve direnen SF Trade işçi kadınlar da katıldı. Direnişteki kadınlara selam gönderen kadınlar, “Sendika hakkı engellenemez”, “Her yer 8 Mart her yer mücadele”, “Sf işçisi yalnız değildir”, “Kod 29 kaldırılsın”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Susmuyoruz korkmuyoruz aşağı bakmıyoruz”, “Yaşamak yaşatmak istiyoruz” sloganları attı.


‘KAZANAN İŞÇİ SINIFI OLACAK’

İşçi ve emekçilerin söz alarak devam ettiği açıklamada konuşan Sf Trade işçisi Nurcan Köksal, ”Sendikalaştığımız için işten çıkarılan arkadaşlarım adına da buradayım. Bizler insan onuruna yakışır şekilde bir çalışma istediğiniz için Deriteks sendikasına üye olduk. Emeğinizin karşılığını almadan yıllarca çalıştık. 4 kadın zorluklara göğüs gererek mücadelenin en önünde yer aldık. Biz anayasal hakkımızı kullandık suç işleyenler ise bizi sendikalaştığımız için işten çıkaran SF Trade'tir. Biz haklarımızı mücadeleyle alacağız, bu mücadele sonunda kazanan işçi sınıfı olacak” dedi.

‘GEBE KALAN SAĞLIKÇILAR NÖBETTEN ÇIKARILSIN’

SES İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Hülya Ulaşoğlu, en önemli taleplerini söyleyerek “Gebe kalan bütün sağlıkçıların nöbetten çıkarılması, o alandan çıkarılmasıdır isteğimiz. Kamu emekçilerine genelgeyle verildi bu hak ama sağlıkçılar gebe de kalsa çalıştırıldı. En en önemli talebimiz budur” diye konuştu.


‘ZAFER DİRENEN KADINLARIN OLACAK’

Kod 29'dan işten atılan Tijda Kılıç, “Kod 29, erkek egemen zihniyetin, işverene altın tepside sunduğu bir uygulamadır . Bizi fişleyerek hem sosyal hem de iş yaşamından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bizi işlerinden edenler ahlaksızlık yapıyor. Zafer direnen kadın kadınların olacak” dedi.

KHK ile ihraç edilen kadın ise, “İhracın nedeni dahi bilmiyoruz. 162 haftadır Karşıyaka'da oturma eylemi yapıyoruz. Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. Son olarak İKP olarak 8 Mart günü Alsancak ÖSYM önündeki eyleme çağrı yapıldı.

Fotoğraflar: Evrensel


İlgili haberler
İzmir Kadın Platformu: Bir aradayız yaşamı savunuy...

İzmir Kadın Platformu çağrısıyla Alsancak Halk Bank önünde bir araya gelen kadınlar: ‘Kriz, şiddet,...

İzmir Kadın Platformundan 8 Mart çağrısı

İzmir Kadın Platformu, 8 Mart'ta tüm kadınları güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve eşitlik için mücadel...

İKP tutsak ve ev hapsinde olan kadınlara dayanışma...

İzmir Kadın Platformu, mücadele ve dayanışma duygularını içeren kartları farklı illerdeki cezaevleri...