KADEM: Cinsel suçlarda somut delil aranması adaleti mağdur açısından zedeler
KADEM, 4. Yargı Paketi'nin cinsel istismar suçunda somut delil aranması maddesinin kabul edilmesinin adaleti mağdur açısından zedeleyebileceğini söyledi.

Yönetim kurulu başkan yardımcısı görevinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın bulunduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 4. Yargı Paketinin cinsel istismar suçunda somut delil aranması maddesinin kabul edilmesine karşı resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

 

KADEM açıklamasında "4. Yargı Reform Paketinde yer alan 'cinsel suçlarda tutuklama için somut delil aranmasına' yönelik düzenleme; adaleti, mağdur açısından zedeleme ihtimali taşımaktadır. Toplumsal vicdanın da kabullenmekte zorlandığı bu düzenlemenin tekrar değerlendirmeye alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 8 Haziran'da TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yargı Paketi açıklandığından beri cinsel istismar suçlarındanda somut delil aranmasına dair olan madde kamuoyunda cinsel istismar faillerini cesaretlendirip cezasızlığı pekiştirebileceği için çokça eleştirildi.

Fotoğraf: KADEM logosu

İlgili haberler
'4. Yargı Paketi cezasızlığı pekiştirip istismar f...

Avukat Sevil Aracı, 4. Yargı Paketi'ndeki cinsel istismar suçunda 'somut delil' aranması maddesinin...

Antalya’da kadınlar ‘Çocuk istismarını yargı paket...

Yargı paketiyle ‘Çocuk istismarına evlilik yoluyla af’ getirilmek istenmesini Antalya’da kadınlar pr...

Dördüncü Yargı Paketi Mecliste: ‘Somut delil’ isti...

Katalog suçlarda faillerin tutuklanmasında ‘somut delil’ şartını öneren dördüncü yargı paketi Meclis...