Kadın katili cinayet öncesi araştırmış: Türkiye’de ceza alır mıyım?
İki kadını öldüren Beytullah Altuner 2 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı. Cezanın gerekçesi ise ‘Belçika’da bir suç işleyip, Türkiye’ye kaçsam Türkiye seni Belçika’ya veriyor mu?’ paylaşımı

Belçika’da birlikte yaşadığı 34 yaşındaki Emine Yağmur ve annesi Fatma Yağmur’u bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle Ankara’da tutuklu yargılanan Beytullah Altuner’e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezanın gerekçesi katliamın ardındaki bir başka gerçeği ortaya çıkardı. Gerekçede sanık Altuner’in, cinayet öncesi sosyal medyada “Belçika’da bir suç işleyip, Türkiye’ye kaçsam Türkiye seni Belçika’ya veriyor mu?” diye paylaşım yaptığı, bunun da cinayetleri tasarladığını gösterdiği belirtildi.

Belçika’nın Herstal kentinde yaşayan Emine Yağmur ile annesi Fatma Yağmur, 24 Mart 2018’de evlerinde ölü bulundu. Emine Yağmur ile birlikte yaşayan BeytullahAltuner olayın ardından Ankara’da Belçika Büyükelçiliği önündeki görevli polislere teslim olarak cinayetleri itiraf etti. Altuner, kendisini aldattığını ileri sürdüğü Emine Yağmur ile annesini bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi.

‘SAVUNMA İNANDIRICI DEĞİL’

Mahkemece tutuklanan Beytullah Altuner, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Altuner, 17 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında plan yaparak öldürmediğini ileri sürdü. Mahkemenin gerekçeli kararında sanığın savunmasında, Emine Yağmur’un kızlarını kendisine göstermemesi, kendisine yönelik ağır hakaretler içeren mesajlar göndermesi nedeniyle ağır tahrik altında bir anda işlemiş olduğunu söylese de dosya kapsamında elde edilen delillerden bunun inandırıcı olmadığı kanaatine varıldığı belirtildi.

Kararda, “Sanığın Emine Yağmur’a yönelik hakaret ve tehdit içerikli gönderdiği mesajların sabit olduğu, Facebook’ta bir grupta ‘Belçika’da bir suç işleyip Türkiye’ye kaçsam Türkiye seni Belçika’ya veriyor mu’ diye paylaşım yaptığı görülmüştür” denildi.

‘CİNAYETLERİ TASARLAYARAK İŞLEDİ’

Bu deliller ışığında, sanığın cinayeti anlık öfke sonucu işlemediği ve daha önce tasarladığının hatta ayrıldıkları 2017 yılının Mayıs ayında karar verdiğinin anlaşıldığı belirtilerek, “Sanık bu kararından makul bir süre geçmesine ve ulaştığı ruhsal dinginliğe rağmen sebat ve ısrarla Fatma ve Emine Yağmur’u öldürmeyi planlamış, olay gecesi de iş yerinden aldığı bıçak ile evlerinde yokken gizlice evlerine girmiş, eve geldiklerinde de Fatma’yı 11 kez, Emine’yi de 13 kez bıçaklayarak öldürdüğü noktasında şüphe yoktur” denildi.

Haber-Fotoğraf: DHA

Ana Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İYİ Parti Belediye meclis üyesi, eski eşini boşand...

Adana’nın Sarıçam Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Ali Aksoy, Zeynep Aksoy’u boşandıkları gün darbe...

Kadınlar Maltepe’den seslendi: Sözleşmeden değil ö...

Türkiye’nin pek çok yerinden kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyerek İstanbul Mal...

Duygu Delen'in annesi: Mehmet Kaplan'a verilen ev...

Duygu Delen'in ölümünde ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan M...