Kadın öğrenciye barınma desteği yok
Gaziantep Büyükşehir Bld.’nin üniversite öğrencilerinin barınma sorununa ilişkin belediyeye ait gençlik kampları ve butik otellerin öğrencilere açılmasının kadın öğrencileri kapsamadığı ortaya çıktı.

Ülkenin dört bir yanında öğrencilerin barınma sorunlarına ilişkin taleplerinin ve mücadelelerinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yurt bulamayan öğrencilere 500 kapasiteli barınma imkanı sağlanacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta “Yurdun çıkmamasının ne anlama geldiğini en iyi ben bilirim” dediği bir video ile öğrencilere belediyenin imkanlarından yararlanabilecekleri çağrısını yapan Şahin bu durumdan sadece erkek öğrencilerin yararlanabileceğini söylememişti. Edindiğimiz bilgiler “Gaziantep’te kadın öğrenciler barınma sorunu yaşamıyor mu?” sorusunu beraberinde getirdi. Durumun kadın öğrencileri kapsayıp kapsamadığını sorduğumuz belediyeye ait olan ve öğrencilerin barınması için kullanılan “Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi” isimli gençlik kampı alanı da hem kendi alanlarının hem de belediyenin öğrencilerin barınması için sağladığı alanların yalnızca erkek öğrencilere tahsis edildiğini doğruladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesini bu konuya dair iddiaları sormak için aradığımızda geri arayacaklarını söylediler ancak herhangi bir geri dönüş sağlanmadı.

Fotoğraf: Pixabay

İlgili haberler
Hükümetin barınma çözümü: Başınızın çaresine bakın...

Yurtlarda bir yatağa 32 öğrencinin düştüğü İstanbul’da barınma sorunu kadın öğrencileri kaygılara bo...

Barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı

Belediye işçisi Birgül öykü yazmak istiyor aslında ama hiç zaman bulamıyor ‘İşçi olmanın bir sonu yo...

Eskişehir’den üniversite öğrencileri anlatıyor: Ok...

Tebrikler, üniversiteyi “öğrenci şehri” olarak bilinen Eskişehir’de kazandın! Peki ya nerede, nasıl...