Kadın politikası sosyal yardıma indirgeniyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesini değerlendiren Gülnur Elçik, bakanlığın sosyal yardım kurumuna dönüştürüldüğünü, kadın politikasının da ‘kermes politikasına’ dönüştüğüne dikkat çekti.

Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformundan Gülnur Elçik, mecliste görüşülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesini değerlendirdi. Elçik, bütçe programına bakıldığında bakanlığın ‘sosyal yardım’ ve ‘kermes’ politikasına indirgendiğine dikkat çekti.

“Kadın alanında istihdam yaratamayan, kadını sadece ev içerisinde ve aile bireylerini destekleyici unsur olarak gören bir yaklaşımın bu alanda yükselen yoksulluğu bastırmak, geçici olarak rölantide tutmak için uygulamaya koyduğu bir politika” değerlendirmesi yapan Elçik’in önerileri ise şöyle; “Şunu biliyoruz; sosyal devlet olma niteliği yardımlarla ilişkilenmiş, bütünüyle ona bağlı olan bir nitelik değil. Esas olarak vergi adaletini sağlamakla, eşit işe eşit ücreti sağlamakla kendini gerçekleştiren bir politikadır. Yapılması gereken doğrudan sosyal yardımlarla istihdam dışı bir alanda insanlara kaynak yaratmak değil, cinsiyet eşitlikçi ve ücret eşitliğine dayanan bir iş piyasasında insanlara istihdam yaratmak.”

İlgili haberler
ASPB 2018 bütçesinde kadının adı yok

2018 yılı bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Komisyonda yarın A...

Kadınları güçlendirmek için Bakanlığın cebinden pa...

Kadına şiddetin arttığı, kadınların toplum yaşamının dışına itilmeye çalışıldığı bir dönemde Aile Ba...

Sadece genelgeden değil, çalışma yaşamından da eşi...

Çalışma yaşamında kadın-erkek eşitsizliğini gidermek için çıkarılan Başbakanlık genelgesi yürürlükte...