Kadına şiddet davalarının avukatı Umur Yıldırım hakkında kadına şiddet soruşturması
Öldürülen ve şiddet gören kadınların davalarına bakan Avukat Umur Yıldırım hakkında, eski sevgilisini darbettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Şule Çet cinayeti dosyası başta olmak üzere öldürülen ve şiddet gören kadınların davalarına bakan Avukat Umur Yıldırım hakkında kadına şiddetten soruşturma başlatıldı.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre stajyer avukat P.S., bir süre önce ayrıldıkları Umur Yıldırım’ın kendisini darbettiğini belirterek şikâyetçi oldu. Yıldırım, olayla ilgili polise ifade vermedi ve savcılıkta ifade vereceğini bildirdi. Tanık olarak ifade veren ortak arkadaşları ise ifadelerinde Yıldırım’ın, P.S.’yi darbettiğini doğruladı.

P.S., şikâyet başvurusunda, Yıldırım ile sevgili olduklarını ve yaklaşık 1 yıldır ortak ikamette yaşadıklarını, tartışmaları neticesinde ayrılmaya karar verdiklerini ve ayrı ikametlerde yaşamaya başladıklarını, Yıldırım’ın bu durumu kabullenmekte zorlandığını anlattı.

P.S., Yıldırım’ın, arkadaşı ile yaşadığı ikamete 28 Temmuz’da gelerek konuşmak istediğini, arkadaşlarının kendilerini yalnız bıraktığını, konuşmaya başladıklarını, sonrasında tartıştıklarını, bu tartışmadan sonra ise Yıldırım’ın kendisini darbettiğini söyledi.

Tanık R.A.T. de P.S.’nin odadan çıkarken Yıldırım’a "S… git" dediğini, sonrasında Yıldırım’ın P.S.’yi darbettiğini anlattı. Tanık K. K. E. de diğer tanığın beyanlarının doğru olduğunu belirterek, aynı anlatımlarda bulundu.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Sessizlik, şiddeti sürdürüyor

Şiddete karşı toplum ‘neden’ sessiz? İTÜ Öğretim Görevlisi Fulya Kama korku toplumuna dönüştürülen b...

Hoş geldin Menekşe!

Menekşe… 12 yaşında evlendirilmiş, altı çocuğuyla yıllarca şiddet sarmalının içinden bir çıkış aramı...

Yeniden üretim ve Ari Venüs

Kadınların faşizmde doğurganlığa hapsedilerek, ‘milletin yeniden üretilmesinde’ nesne haline getiril...