Kadını şiddete, çocuğunu istismara maruz bırakan emekli astsubay serbest!
Evli olduğu kadını şiddete maruz bırakan, çocuğunu istismar eden Y.D. serbest bırakıldı. Şiddete maruz kalan Makbule D. adalete güveninin kalmadığını söyledi.

Ankara’da Makbule D.’ye cinsel ve fiziksel şiddet, Makbule D.’nin 4 yaşındaki oğluna ise istismarda bulunan Y.D. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Makbule D. şahsın serbest kalmasının ardından adalete olan güveninin kalmadığını belirterek “Ben çocuğumun hakkını istiyorum. Benim çocuğumun anlattıkları Y.D.’nin tutuklanması için yeterli gelmiyor mu” diye sordu.  

Ankara’da yaşayan Makbule D. evli olduğu emekli astsubay Y.D.’nin kendisine cinsel ve fiziksel şiddet, 4 yaşındaki oğluna ise cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan Y.D., çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

‘ÇOCUĞUM İFADESİNDE GÖRDÜĞÜMDEN DAHA FAZLASINI ANLATTI’

4 yaşındaki oğlunun 5 Nisan’da akşam saatlerinde Y.D.’nin cinsel istismarına uğradığını ifade eden Makbule D., “Bu olay olduğu esnada 5 aylık hamileydim, Bu olanlardan sonra gebeliğim sonlandı. Hemen polise şikayette bulundum. Bizi Çocuk İzlem Merkezi’ne gönderdiler. Burada savcı çocuğumun ifadesini aldı. Çocuğum ifadesinde benim gördüğümden daha da fazlasını anlattı. Çocuğumun yaşadıklarının benim gördüğümden de daha fazla olduğunu biliyorum. Savcılık şahsı tutuklaması için mahkemeye sevk etti ama mahkeme serbest bıraktı” diyerek yaşananları anlattı.

‘ADALETE SIĞINIYORUM AMA CEVAP ALAMIYORUM’

Şahsın mahkemece serbest bırakılması karşısında psikolojik olarak çok yıprandığını belirten Y.D. 20 Nisan tarihinde avukata başvurduğunu söyledi ancak serbest kalmasının sonucunda “Adalete karşı inancım kalmadı” diye ekledi. “Şahsın ceza alacağından umudum yok” diyen Makbule D., “Ben çocuğumun hakkını istiyorum. Benim çocuğumun anlattıkları yeterli gelmiyor mu? 4 yaşında bir erkek çocuğu bunları anlatıyorsa mutlaka işin içinde bir şey vardır. Adalete sığınıyorum ama cevap alamıyorum” diye konuştu. Öte yandan Makbule D.’nin açtığı boşanma davası devam ediyor. 

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...