Kadınlar ‘barış’ için meydanlarda
İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonun Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlediği ‘Barış ve demokrasi istiyoruz’ mitingine katılan kadınlardan ‘barış’ın sesini ve sözünü yükseltme çağrısı geldi.

Genç, yaşlı, Türk, Kürt, işçi, emekçi, her kesimden kadının katıldığı Barış Mitinginde kadınların talepleri yaşanılası, barış içinde bir ülke oldu. Bir kadın insanların özgürce düşüncelerini ifade etmesini talep ederken, lise öğrencisi genç bir kadın cihatçı eğitim müfredatına karşı bilimsel eğitim istediği için mitinge katıldığını söyledi. Bir işçi kadın ise kadın işçilerin ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığı, erkeklerle aynı işi yaptığı ancak daha az ücret aldığını ifade etti. Eşitlik, özgürlük, adalet, düşünce özgürlüğü için alanda olduğunu dile getirdi.

OHAL ve ilan edilen KHK’lerle mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçisi kadınlar Barış Mitingi’ndeydi bugün. OHAL kaldırılsın, KHK’ler iptal edilsin demek için, meslekerini geri istedikleri için alanda olduklarını söyledi kadınlar. Ve en büyük talepleri de barıştı.

Barış sözünün taşıyıcıları, en güçlü haykırışa sahip analar... Onlar da Bakırköy Meydanı’ndaydı. “Barıştan çok savaş isteyenler var. Biz bütün bu savaşlara, zulümlere karşıyız” dediler. Bir anne de asker annelerine çağrı yaparak “Gelin el ele barış isteyelim, adalet isteyelim, kanı durduralım. Ancak anneler kanı durdurur.”


İlgili haberler
GÜNÜN BELLEĞİ: Barışın inşacısı kadınlar savaşın y...

Barış en çok kadınların dilindedir. Bu topraklarda da sınırların ardında da... Sırbistan, Kosova, Sr...

Kadınların barış mücadelesi

Sırbistan’daki Siyahlı Kadınlar, Kosovalı kadınların Sırp erkekler tarafından tecavüze uğramasına, k...

Dünya kadınları: Barıştan başka yol yok!

Türkiye’de ve dünyada kadınlar savaştan başka bir yol aradı, arıyor. Dünya kadınları ülkelerinde bar...