Kadınlar Birlikte Güçlü’den Flormar’a: Direnişiniz bize umut veriyor
Kadınlar Birlikte Güçlü, direnişlerinin 211. gününde soğuk havaya ve engellemelere rağmen Flormar Fabrikası önünde bekleyen Flormar işçileri ile dayanışmayı büyütüyor.

Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Flormar işçileri soğuk havaya, yasaklara ve engellemelere rağmen 211. günde direnişlerini sürdürüyor.

Gebze Organize Saniyedeki Flormar fabrikası önünde 211 gündür direnen, soğuk havaya rağmen soba yakmalarına Valilik tarafından izin verilmeyen Flormar işçisi kadınlar, yasaklara karşı haklı olduklarını ve kazanana kadar direnişe devam edeceklerini söyledi. Direnişin başından beri kendilerini yalnız bırakmayan Kadınlar Birlikte Güçlü Platformuna teşekkür eden işçiler “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganları attı.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformundan kadınlar da Flormar işçilerine “212 gündür yasaklara, soğuk havaya rağmen buradasınız. Bu direniş bize umut veriyor ve Flormar’ı her yerde takip ediyoruz” diyerek seslendi. Ayrıca direnişin 222. günü olan 22 Aralık’ta eş zamanlı eylemler yapacaklarını belirten Platform üyeleri, 26 Aralık’ta da her bir işçi için hazırlanmış erzak paketlerini yeniden Flormar işçilerine ulaştıracaklarını söyledi. Ziyaret sloganlarla, türkü ve halaylarla son buldu.



İlgili haberler
162 gündür direnen Flormar işçileri: Tüm işçilere...

Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan Flormar işçileri, kışın baş göstermesi ve havanın soğ...

Flormar işçisi Ayşe: Alışveriş yaparken fabrikada...

Flormar ve Yves Roche’den alışveriş yapan kadınlara seslenen Flormar direnişçisi Ayşe Öztürk, ‘Kadın...

NOVAMED GREVCİSİ ÖZLEM: Kalbim Flormar’da atıyor

Novamed’deki grev deneyiminden sonra nerede bir direniş olsa gözü kulağı orada olmuş Özlem’in. ‘Kend...