Kadınlar direnen işçilerle dayanışma içinde
Sendikalaştıkları için işten atılan Barutçu Tekstil işçilerine Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu ve Yoksulluğa Karşı Feminist İsyan üyeleri destek ziyaretinde bulundu.

Bursa’daki Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önünde başlattıkları direniş sürüyor. İşçilere dayanışma ziyaretinde bulunan Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu ve Yoksulluğa Karşı Feminist İsyan üyeleri Barutçu Tekstil işçileriyle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Meltem Yıldız, “Ataerkil patron zihniyeti hak arayan, mücadele eden kadınlara düşman. İstiyorlar ki iş yerinde başımıza ne gelirse gelsin sesimiz çıkmasın ne veriliyorsa onunla yetinelim. Emeğimizi kanımızın son damlasına kadar sömürsünler. Asit yüklü varilleri direniş alanına getirerek sizleri zehirlemeye çalışmalarını gördük. Bizler metal işçileri olarak benzer yollardan geçtik. Birlikte mücadelenin hayatlarımızı ve dünyayı değiştireceğini biliyoruz” dedi.


Yoksulluğa Karşı Feminist İsyan tarafından yapılan açıklamada ise “İşçilerin sağlığına kast eden, işçileri zehirlemeye teşebbüs eden Lütfü Barutçu’yu teşhir ediyoruz. Baskı ve tehditlerle kadınların direnişinin engellenemeyeceğini, kadın işçilerin direnişinin kazanacağını Acarsoy Tekstil, Koç Üniversitesi Hastanesi ve pek çok direnişten biliyoruz. Kadın işçilerin direnişini sahipleniyoruz” dendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Zehirlenmek istenen işçi kadınlar Barutçu patronu...

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişte olan işçilerin bulunduğu yere pa...

Barutçu Tekstil patronu direnişçi işçileri amonyak...

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önü...

Barutçu Tekstil işçileri direnişlerinin 82’nci gün...

Ağır çalışma koşullarına karşı Özİplik-İş Sendikasında örgütlenen ve işten atılan Barutçu Tekstil iş...