Kadınlar direnmeye devam ediyor: Müftü resmi nikah kıyamaz!
Kadınlar, müftülere nikah yetkisinin verilmesi tasarısının komisyonda kabul edilmesini tepki gösterdi.

İstanbul Kadın Meclisleri, "Müftü resmi nikah kıyamaz" diyerek nikah yetkisinin müftülere verilmesi tasarısının TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edilmesini Beşiktaş Müftülüğü önünde protesto etti. Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesine isyan eden kadınlar, "Müftü resmi nikah kıyamaz" pankartı açarak sloganlar attı.

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’
Kadınlar adına açıklamayı Tuba Torun yaptı. Bu düzenleme düzeltilene kadar direneceklerini belirten Torun, "Nüfus Hizmetleri Kanunu adı altında il ve ilçe müftülüklerine evlendirme yetkisi verilmesi hazırlığı var. 2 Ekim 2017 tarihinde meclis komisyonunda görüşülen bu uygulama, bizlerin tepkileri sayesinde bir alt komisyona çekildi. Ancak dün, kadınların yaşam hakkı söz konusu olduğunda dahi bu kadar hızlı kararlar almayan meclis, alt komisyonu toplayarak söz konusu yasa tasarısını onayladı. Tasarı artık mecliste görüşülecek" dedi.

Kadınlar olarak haklarına yönelik saldırıları artıracak bu uygulamaya karşı sessiz kalmayacaklarını dile getiren Torun, düzenleme iptal edilinceye kadar her yerde, düzenlemeyi yapanların esas amaçlarını açığa çıkaracaklarını söyledi.



Tasarı geri çekilene kadar susmayacaklarını vurgulayan Torun, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerin, birkaç ay önce istismara maruz bırakılan çocukların, istismar edenlerle evlendirilmesinin önünü açacak bir yasa çıkarmak istediklerini hatırlattı.


İlgili haberler
Kadınlar müftülere nikah yetkisine karşı mücadeley...

Meclise gönderilen müftülere nikah kıyma yetkisi ve sağlık personeli takibi dışında doğan çocukların...

5 Maddede Müftülere Nikâh yetkisine neden ‘hayır’...

Meclis’e sunulan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı kadınların medeni haklarının tırpanlanmasının önünü...

İstanbul’da ‘Müftülük yasasını geçirmeyeceğiz’ diy...

Müftülere nikah yetkisini içeren yasa tasarısının alt komisyondan geçirilmesine karşı Kadıköy’de top...