Kadınlar eşleri tarafından ateşli silahla katledildi
Antalya ve Balıkesir'de iki kadın eşleri tarafından ateşli silahla vurularak katledildiler.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde polis memuru Mehmet Kanat (35), bayram ziyaretine gittiği babasının evinde, eşi Kübra Kanat’ı (32) öldürüp, kuzeni Mesut Görgül’ü (37) yaraladıktan sonra, aynı tabancayla intihar girişiminde bulundu. Çanakkale’de özel harekat polisi olarak görev yapan Mehmet Kanat, 14 Nisan’da Manyas ilçesinde eşi ve teyzesinin oğlu Mesut Görgül ile birlikte babası Kadir Kanat’ın evine gitti. Kanat, beylik tabancasıyla önce kuzeni Mesut Görgül’e ateş etti. Bacaklarına 5 kurşun isabet eden Görgül, kanlar içerisinde yere yığılırken, Kanat eşi Kübra Kanat’ı da vurup, çenesine dayadığı silahla intihar girişiminde bulundu.

Diğer aile bireylerinin ihbarıyla olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başına 2 kurşun isabet eden Kübra Kanat, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Mehmet Kanat’ın da durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Soruşturma sürerken, Mehmet Kanat ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Kübra Kanat, bugün Manyas ilçesine bağlı Erecek Mahallesi’nde toprağa verilecek.

BOŞANMAK İSTEDİĞİ EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Antalya'nın Serik ilçesinde Fatih Yılmaz (41), boşanmak isteyen 3 çocuğunun annesi Nursel Yılmaz'ı (38) av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti. Dün saat 21.30 sıralarında Kuşlar Mahallesi'nde oturan Fatih Yılmaz, boşanmak isteyen eşi Nursel Yılmaz'ı kendilerine ait araziye götürdü, Nursel Yılmaz'ı av tüfeği ile göğsünden vurdu. Fatih Yılmaz aynı tüfekle intihar etti.

Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İncelemede Yılmaz çiftinin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenazeler Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Eşinden ayrılmak isteyen Nursel Yılmaz'ın yakınları tarafından birkaç defa ikna edildiği, verdiği boşanma dilekçesini de geri aldığı öğrenildi.
Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

NAMLUNUN UCUNDA KADINLAR VAR!
Umut Vakfı'nın bireysel silahlanmaya ilişkin 2023 verilerine göre, Türkiye'de 4 milyon ruhsatlı, bunun 9 katı kadar ruhsatsız silah var. Silah edinim sayısı da her yıl yüzde 3.5 artıyor. 2018'de İçişleri Bakanlığı sivillere tanınan yıllık 200 mermi satın alma hakkını 1000 mermiye çıkardı.
Bireysel silahlarla işlenen suçların yüzde 65’i ateşli silahlarla işleniyor. Bunların başında kadın cinayetleri geliyor. Geçtiğimiz yıllarda, Türkiye’de 19. kez değişen Ateşli Silahlar Yönetmeliği ile ruhsatlı silah alabileceklerin ve silah alma yasağı olanlara ruhsat verilmesinin önü açıldı: "...yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alması ve mahkûm olunan cezanın infazının tamamlandığı tarihten itibaren beş yıl geçmesi halinde silah taşıma veya bulundurma ruhsat işlemleri yapılabilir."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül