Kadınlar ‘Feray Şahin için adalet’ diyerek bir araya geldi
Özel harekat Fatih Aykul tarafından geçtiğimiz yıl katledilen Feray Şahin’in ölüm yıldönümünde Antep ve Mersin'de kadınlar bir araya gelerek adalet istedi.

19 eylül 2019 tarihinde, özel harekat Fatih Aykul tarafından Mersin’deki evinde öldürülen Feray Şahin’in ölüm yıl dönümünde Antep ve Mersin'de basın açıklaması düzenlendi.

Antep Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın metnini platform adına Gelengül Yatar okudu. Kadına yönelik şiddetin olağanlaşarak devam ettiğine ve şiddetin dozunun her geçen gün arttığına değinen Yatar “Ailesinin tek kızı olan Feray ne yazık ki kadın cinayetlerinin ne ilki ne sonuncusu oldu” dedi.

Davanın takipçisi olduklarını dile getiren Yatar “Türkiye’de her yıl ortalama 400 kadın öldürülüyor. Bunun en önemli sebebi ise iktidarın kadın politikaları, erkek egemen yargı ve cezasızlık” sözleriyle devam etti.

‘ÖDÜL GİBİ CEZALAR...’
“Mahkemelerde ödül gibi cezalar katillere cesaret veriyor. Kadın cinayetlerinin artmasına yol açıyor” diyen Yatar “Bu ülkede yaşayan bizler her an evde, sokakta, işyerinde, okulda ölmekten korkuyoruz ve yeter artık diyerek bu korkunun bitmesini, sesimizin duyulmasını ve kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz” diye konuştu. İnsan öldürmenin hiçbir bahanesinin olmadığını söyleyen Yatar “bu cinayetlere sessiz kalmayalım. Yeter artık Feraylar ölmesin” diyerek açıklamayı sonlandırdı.


MERSİN’DE DE KADINLAR FERAY İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Mersin’de de Mezitli Feray Şahin Parkında bir araya gelen kadınlar Feray Şahin’i ölüm yıldönümünde andı. Açıklama yapan Mersin kadın Platformu’ndan kadınlar, kadın cinayetlerinde uygulanan cezasızlıklara dikkat çekti. Kadınlar 6284 sayılı yasanın ve İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını istedi. Kadın Platformu adına konuşan Ayşe Bezeğiş, “Mahkemelerde ödül gibi cezalar verilerek katiller cesaretlendiriliyor, takım elbise giydiği için indirim alan, serbest kalan erkekler gözünü kırpmadan kadınları acımasızca öldürüyor. Kadınlar değil katiller korunuyor. Feray Şahin davasında polis Fatih Burak Aykul açıkça tüm delilleri kararttığı halde mahkeme ona ‘niçin öldürdün’, ‘Delilleri neden yok ettin?’ gibi bir soruyu hiç sormadı. Adli Tıp Kurumundan gelen raporla uzak atışla Feray’ı öldürdüğü kesinleşen katile, duruşmalardaki iyi hali gerekçe göstererek “taksirle adam öldürme” suçundan komik bir ceza verdi ve zaten onun da bir buçuk yılını yatınca serbest bıraktı” dedi.

NE OLMUŞTU?
Mersin’de üniversite son sınıfta okuyan 23 yaşındaki Feray Şahin, 2 yıl önce Özel Harekat Fatih Aykul’un silahından çıkan kurşunla öldürülmüştü. İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen raporda Feray’ın cinayete kurban gittiği kesinleşti. Katil Fatih Aykul ise 1 buçuk yıl cezaevinde kaldıktan sonra, serbest bırakılmıştı.

İlgili haberler
Feray Şahin’i öldüren polis, göreve döndürülmeye m...

Polis Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Feray Şahin’in ailesi soruyor: ‘Ne...

Feray Şahin’in Annesi: Elbet bir gün sesimizi duya...

Feray Şahin’in ölümü üzerinden 2 yıl geçti. Feray’ı öldürdüğü Adli Tıp raporuyla kanıtlanan zanlı is...

GÜNÜN HATIRLATMASI: Feray Şahin için adalet!

Feray Şahin, Burak Aykul tarafından 19 Eylül 2017’de öldürüldü. Delilleri yok edip, cinayete kaza sü...