​Kadınlar Kocaeli’den haykırdı: Bir kişi daha eksilmeyene kadar kararlı mücadelemiz sürecek!
Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi ve Kocaeli Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar haykırdı: İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bunlar olmayacaktı!

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmaması sebebiyle bugüne kadar şiddet gören, tacize ve tecavüze uğrayan, öldürülen kadınların ve LGBTİ’lerin isimlerini haykıran kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. İzmit’te Belediye İşhanı önünde bir araya gelen kadınlar, “Bir kişi daha eksilmeyene kadar kararlı mücadelemiz sürecek” dedi. Yapılan açıklamada, “Bizler bugün aynı sözleri tekrar tekrar söylememize rağmen bizi duymayanlarla İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Yasa etkili biçimde uygulansa aramızda olacak arkadaşlarımızın hikâyelerini paylaşacağız. Sırayla isyanımızı, öfkemizi, kararlılığımızı anılarından aldığımız arkadaşlarımızın hikâyelerini okuyacak, ‘İstanbul Sözleşmesi bizim’ demekten vazgeçmeyeceğiz” denildi. Ardından her bir kadın, bugüne kadar şiddet gören, tacize ve tecavüze uğrayan, öldürülen kadınların ve LGBTİ’lerin isimlerini ve hikâyelerini haykırdı.

‘SÖZLEŞME UYGULANSAYDI BUNLAR OLMAYACAKTI’

“İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bunlar olmayacaktı” denilen açıklamada şu isimlerin hikâyeleri anlatıldı: Fatma Şengül, Nagihan Üste, Ceren Damar, N.A.K, El Mohammed, Ayşe Nazlı Kınacı, Feride T., Gamze Kaçar, Gülistan Şaylemez, İkram Kaplan, Hacer Ç., Kader Balcı, Meral Şen, Hatice S., Nergis Beyaz, Süryan B., Vildan İnce, Meral Sivrikaya, Yasemin Çakal, Jesca Nankabirwa, Emine Bulut, Dilay Gül, Asya, Seher Haşimoğlu, Violet Nantaba, Beatrice Babiry, Eda Yıldırım, Pınar Gültekin, Gülsüm Ata, Sibel Aygül, Hande Kader, Havva Erdoğan, Müzeyyen Boylu, Döndü Şengül, Kebire Atamaz, Ayşe Paşalı, Esra Ateş, Şule Çet, Ceren Özdemir, Duygu Delen, Nadira Kadirova, Hülya Halaçkay, Fatma Altınmakas, Aleyna Çakır, İpek Er, Alara Karademir, Aylin Sözer, Seher Fak, Sevtap Şahin, Nevin Yıldırım, Ayşe Karaman ve Zeynep Şenpınar…

Fotoğraf: Nazım Özgün Erbulan

İlgili haberler
Kadınlar sokakta: Biz bitti demeden bitmez! | Anka...

Ankara'dan, Adana'dan ve Kocaeli'de Cumhurbaşkanının İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı...

Kocaeli Ekmek ve Gül: Şiddetsiz, sömürüsüz ve eşit...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden 8 Mart buluşması: Şiddetsiz, sömürüsüz, eşit bir dü...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...