Kadınlar koruma kararına rağmen ölümle burun buruna!
İstanbul ve Konya’da koruma taleplerine, şikayetlerine rağmen iki kadının ölümle burun buruna yaşayışı memleketteki kadınların göz göre göre öldürüldüğünü tekrar hatırlatıyor!

İstanbul’da E.A. koruma kararına rağmen Salih K. tarafından ölümle tehdit ediliyor. E.A.’yı 9 yerinden bıçaklayan Salih K. sadece 4 ay cezaevinde kalıp serbest bırakılıyor. Şimdi E.A.’nın evini gözetleyerek 'yarım bıraktığım işi tamamlamak istiyorum' diyor. E.A’yı koruyan yok! 

Konya’da da Özge Taş adlı kadın daha önce defalarca şikayet etmesine, koruma ve uzaklaştırma kararı almasına rağmen cezaevinden izinli çıkan boşanma sürecinde olduğu Tamer Garip tarafından sokak ortasında bacaklarından silahla vurularak yaralı kalıyor!

İçişleri Bakanlığı korona sürecinde şiddetin azaldığını söylerken ve yeterli tedbirleri aldığını belirtirken bu iki kadın koruma kararına ve tüm şikayetlerine rağmen ölümle burun buruna yaşıyor! Seslerini duyan tek bir devlet mercii yok!

ESKİ EŞİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLEN KADIN UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN KORUNMUYOR

Kendisini defalarca bıçaklayan ve 4 ay sonra serbest bırakılan Salih K. tarafından ölüm tehditleri alan E.A, “Yardım istiyorum. Korkuyorum, kapıdan dışarı çıkamıyorum” dedi.

Gazi'de eski eşi tarafından 9 yerinden bıçaklanan E.A., sürekli ölüm tehditleri aldığını belirterek, "Beni 9 yerimden bıçaklayarak yaraladı. Ölümden döndüm. Bu insan 4 ay hapiste yattı ve çıktı. Şu anda da 1,5 aydır evimi gözlüyor. Halen beni tehdit etmeye devam ediyor. Bu seferkinde öldürecek yani. Yetkililerden yardım istiyorum. Korkuyorum, kapıdan dışarı çıkamıyorum" dedi.

Sultangazi'de 2018 yılının Aralık ayında E. A. (40), boşandığı eşi Salih K. tarafından 9 yerinden bıçaklandı, ölümden döndü. Salih K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak mahkeme 4 ay sonra tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. E.A'yı tehdit etmeye devam eden Salih K., uzaklaştırma kararı olmasına rağmen E.A'nın evini gözetleyerek taciz ediyor.


4 AY HAPİSTE KALDI ÇIKTI

E. A., eski eşinin kendisini takip ve tehdit ettiğini belirterek "1998 yılında evlendik. Alkol ve şiddetten dolayı 3 sene önce boşandık. Yaklaşık 1,5 sene önce de beni takip etmeye başladı. Çocuklarımın sigortası üzerinden çalıştığı iş yerini buluyor, takip ediyor. Sabah saatlerinde işe giderken biber gazı ve bıçakla bana saldırdı. Etraftan insanlar yardımıma geldi. O da kaçtı. Daha sonra sağlık raporu alarak, kendisi ile ilgili uzaklaştırma kararı aldırdım. Bu olaydan 1 ay sonra da ben evde yokken evime girmeye çalışıyor. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen kapımın önündeki otomatiği kesiyor. Evde bulunan çocuklarım beni bilgilendirdi. Çocuklarım evdeyken ben işten eve gelirken, polisi aradık. Polis, binadan çıkarken yakalamış" dedi.

‘BU SEFER BENİ ÖLDÜRECEK’

Gözaltına alınan Salih K'nın kısa bir süre sonra serbest bırakıldığını belirten E. A., "Ben eve girdim, polisler onu götürdükten 10 dakika sonra arka sokakta dolanıyor. Çocuklarım ve kardeşlerim dışarıda olduğu için görmüşler. Ve binaya giriyor, beni 9 yerimden bıçaklıyor. Belden aşağı 9 yerimden bıçaklandım ölümden döndüm. Bu insan 4 ay hapiste yattı ve çıktı. Şu anda da 1,5 aydır evimi gözlüyor. Halen beni tehdit etmeye devam ediyor. Benimle barışmak için değil 'yarım bıraktığım işi tamamlamak istiyorum' demiş. Beni 9 yerimden bıçaklayarak yaraladı. Bu seferkinde öldürecek yani. Yetkililerden yardım istiyorum. Korkuyorum, kapıdan dışarı çıkamıyorum. Her gün beni rahatsız ediyor. Normalde çalışıyorum. Koronavirüsden dolayı 1,5 aydır evdeyim ve sürekli köşelerden evimi gözlüyor. Parmak işareti ile 'sen göreceksin' diyor. Sabah akşam evi gözetliyor. Binaya girmeye çalışıyor" diye konuştu.

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTI, BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ YARALADI
Tıpkı E.A. gibi Konya’dan bir kadın Özge Taş Garip, maruz kaldığı şiddete karşı şikayetçi olmasına ve çare aramasına rağmen boşanmak istediği için yaralandı. Kadının daha önceki şikayetlerine ve koruma kararına rağmen cezaevinden izinli çıkan Tamer Garip, sokak ortasında Özge Taş’ın bacaklarını vurdu.
Konya’da boşanma aşamasındaki eşi Tamer Garip tarafından sokak ortasında bacaklarından vurularak yaralanan Özge Taş Garip’in, olay öncesi kendisini ölümle tehdit eden eşini şikayet etmek üzere kız kardeşiyle birlikte polis merkezine gittiği öğrenildi.
Her iki bacağından da yaralanan Özge Taş Garip, ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Ameliyat edilen genç kadının sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.
Özge Taş Garip’in eşi hakkında mart ayında koruma kararı çıkarttığı da öğrenildi. Garip’in daha önce ‘Kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından kaydı bulunuyordu ve 27 Mayıs 2019 tarihinde ‘Silahlı tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından tutuklanıp konulduğu cezaevinden izinli çıkmıştı.
İlgili haberler
Konya’da bir kadın koruma kararına rağmen katledil...

Konya'da Münevver Şahin, boşanma davası açtığı ve koruma kararı aldığı Bayram Şahin tarafından çalış...

HSK, 6284 sayılı Yasa’nın koruma önlemlerini ‘salg...

‘6284 sayılı Yasa kapsamında verilen tedbir kararlarının yükümlülerinin sağlığının riske atılmayacak...

GÜNÜN DİKKATİ: Son 5 yılda 94 kadın ‘devlet koruma...

İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre, son 5 yılda devlet koruması altında olan 94 kadın ha...