Kadınlar Maltepe Babil’de mücadele deneyimlerini konuştular
Maltepe Babil Kültür Merkezi'nde Gıda İş Genel Sekreteri Olcay Ozak ve Ekmek ve Gül Editörü Hilal Tok’un katılımıyla kadınların mücadele deneyimleri konuşuldu.

Maltepe Babil Kültür Merkezi'nde Editörümüz Hilal Tok ve Disk Gıda İş Genel Sekreteri Olcay Ozak’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte işyerlerinden ve tarihten kadınların mücadele deneyimleri tartışıldı.

CADI AVLARINDAN BUGÜNE...

Cadı avlarından ve sanayi devriminden bugüne kadınların talepleri etrafında mücadele deneyimlerinin konuşulduğu, son yıllarda öne çıkan işçi eylemlerinde kadınların ön cephelerde yer aldığı örneklerin gösterildiği, 25 Kasım’a giderken 20 yıllık AKP döneminde inşa edilen “makbul kadın” anlayışı, artan ve giderek vahşileşen şiddet biçimlerinin konuşulduğu etkinlikte Maltepeli kadınlar da katkı sundu.

Gıda İş Genel Sekreteri Olcay Ozak, kadın işçilerin yaşadığı sorunlardan ve bu sorunlar etrafında biriken öfke ve mücadele arayışından bahsederken, yakın zamanda gerçekleşen Adkoturk, Belkarper, Mitsuba, Xiaomi, Bakırköy Belediyesi işçisi kadınların direnişlerinden örnekler verdi.

Ekmek ve Gül Editörü Hilal Tok ise tarihte toplu kadın cinayetlerinin ve artarak vahşileşen kadın cinayetlerinin tek tek kadınlara doğrultulan bir silah değil, bütün bir topluma ve bütün toplumun kadınlarına, şiddetle yüz yüze gelmeyenler için bile bir hizaya çekme aracı olarak iktidar tarafından kullanıldığını ifade etti.

Etkinliğe katılan kadınlar da şiddetin sebeplerini tartışırken kendi mahallelerinde gerçekleşen şiddet örneklerini anlattılar; eğitimden, gündelik yaşama kadar hayatın her alanının çocukların sisteme göre biçimlendirildiğinden bahsettiler.

25 Kasım’a kadınları yan yana, birlikte mücadeleye çağırmanın önemine değinen konuşmacı ve katılımcılar, 25 Kasım’a kadar çeşitli etkinliklerle talepleri ve mücadeleyi büyütmek için yan yana geleceklerini ifade etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Grev filmini...

Adana Kadın Platformu, 25 Kasım etkinliklerinin startını ‘Grev’ filmiyle verdi. Adanalı kadınlar 25...

İstanbul | Bu şiddet düzenine itirazımız var! 25 K...

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım'da İstanbul'da kadınları şiddete karşı Taksim Tünel'de buluşmaya...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 25 Kasım et...

Ankara Mamak’taki Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, 25 Kasım’a giderken film gösterimi, söyleş...