Kadınlar Ovacık’tan seslendi: ‘Biz yoksak dünya yok’
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla kadınlar Dersim'in Ovacık ilçesinde yürüyüş düzenledi. Kadınlar, "Bir kişiyi daha kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla kadınlar Dersim'in Ovacık ilçesinde yürüyüş düzenledi. 4 yıldır "Gülistan Doku nerede?" diyen kadınlar "İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar alanlardayız" dedi. 

Kadınlar, yürüyüş boyunca “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa", "Gülistan Doku nerede?", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Jin jiyan azadi" sloganları ile ilçe PTT binasına coşkulu ve renkli görüntülerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasını Ovacıklı Kadınlar adına Şermin Akbalık okudu. 


‘BİR KİŞİ DAHA KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜZ YOK’

Her gün en az 3 kadın katledildiğini, faillerin cezasızlık nedeniyle rahatça gezdiğini söyleyen Akbalık, “AKP-MHP iktidarı ataerkil kapitalist sistemin ihtiyaçlarına uygun biçimde, fiili kürtaj yasakları ve nüfus politikalarıyla kadının bedenini ve cinselliği denetlemeyi sürdürüyor” dedi.

‘GÜLİSTAN DOKU NEREDE?’

4 yıldır kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku’nun akıbetini soran Akbalık şunları söyledi, “Gülistan’ın en yakın arkadaşı Rojwelat Kızmaz da Batman’da ölü bulundu. Bizler 4 yıldır bu olayın bir intihar vakası olmadığını alanlardan haykırdık. Bundan sonra da Gülistan Doku nerede diye sormaya ve başka Gülistanlar olmasın diye mücadele etmeye devam edeceğiz.” 


‘HAKLARIMIZ İÇİN SOKAKLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kazanılmış haklarımıza dönük saldırılar karşısında sokakta ve mücadelede olmaya devam edeceklerini belirten Akbalık şunları söyledi,

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa’nın etkin bir şekilde uygulanması için, çalışma hayatında kadına yönelik her türlü ayrımcılığın terk edilmesi için, güvenceli iş, güvenli gelecek demek için, insanca yaşamaya yetecek ücret için, yetki ve karar mekanizmalarında eşit temsiliyet sağlanması için alanlarda olmaya devam edeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından katledilen kadınlar anısına çıralar yakılan kadınlar, "Bir kişiyi daha kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi. Yürüyüş zılgıtlarla sona erdi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ovacık'ta 13 yaşındaki çocuğu istismar eden kişi t...

Dersim'in Ovacık ilçesinde 13 yaşındaki çocuğu istismar eden H.P tutuklandı.

Ovacık’ta tekstil işçisi kadınlar: Daha çok kadın...

Dersim'de kadın kooperatifi bünyesinde çalışan tekstil işçisi kadınlarla çalışma koşullarını anlattı...

OVACIK’TA KADINLAR ANLATTI: Pazarda maydanoz satma...

Ovacık’ta kadınlarla bir araya gelen Devrimci Güç Birliğinin Adayı Serpil Argın, kadınlarla birlikte...