Kadınların Objektifinden Karabağlar fotoğraf sergisi
12 Kadın fotoğrafçının fotoğraflarından oluşan 'Kadınların Objektifinden Karabağlar' fotoğraf sergisi 18 Mart'a kadar Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu'nda ziyarete açık olacak.

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 12 kadın fotoğrafçının fotoğraflarından oluşan “Kadınların Objektifinden Karabağlar” konulu fotoğraf sergisi sanatseverin beğenisine sunuldu.


Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu’ndaki sergi açılışına, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök, meclis üyeleri, muhtarlar, kitle örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eğitim, kültür ve sanatın içindeki kadınların yerine vurgu yaptı.

KADIN OBJEKTİFİ SOKAKLARI YANSITTI


Karabağlar’ın Uzundere ve Aydın Mahallelerinde, 6’sı İFOD üyesi 6’sı Karabağlarlı kadının gönüllü birlikteliğiyle güzel bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen İzmir Fotoğraf Sanatı (İFOD) Başkanı Şengök, “Kadınların teorik eğitimlerinin ardından Uzundere ve Aydın mahallelerinde çekim gezileri gerçekleştirildi ve sergide yer alan 45 fotoğraf üretildi” dedi. Şengök, sergi açılışının ardından meclis salonunda “Tarihte İz Bırakan Kadın Fotoğrafçılar” konulu sunum yaptı.

18 Mart’a kadar açık kalacak sergide, Aysun Tarakcı, Esra Şimşek, Kezban Köker, Melahat Yıldırım, Nilgün Alpay, Sibel Küçükyumuk, Seray Ak (Eğitmen), Fatma Selma Oransay, Gönül Ocak, Nilgün Yoldaş Atilla, Nurten Erdal ve Nurten Gül'ün fotoğrafları yer alıyor.

Sergiye dört fotoğrafıyla katılan Melahat Yıldırım, kadın emeğinin sömürülmesinin önlenmesi, kadına yönelik şiddete karşı toplumun mücadelenin toplumun her kesimiyle ortaklaşa olması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Yıldırım, “Karabağlar Belediyesi ve Kent Konseyi’nin bu projesinin çoğunluğunun fotoğraf ile ilgili hiç bilgisi olmayan kadınlarca gerçekleştirmesi çok değerli. Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, hayatını kaybeden ve emek mücadelesi veren kadınları saygıyla anıyorum” diye konuştu

Fotoğraflar: Ramis Sağlam/Evrensel

İlgili haberler
19. yüzyılın portre fotoğrafçı Julia Margaret Came...

Çektiği fotoğraflardaki odak ayarsızlıkları, filmlerdeki kırılmalar ve parmak izleri eleştirilere se...

Özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ülkenin dört bir yanında, yaşadığımız her alanda hep birlikte ör...

GÜNÜN PORTRESİ: Türkiye'nin ilk kadın zooloğu - Fa...

Türkiye biyocoğrafyasının ortaya çıkmasında önemli katkıları olan Fahire Battalgazi Türkiye’nin ilk...