Kale Kayış patronu ve oğlu 7 aylık bebeği de darbetti
Kale Kayış patronu, oğlu ve yöneticileri tarafından darbedilen Kale Kayış İşçisi Ceyhun Gökşen’in eşi Banu Gökşen yaşadıklarını anlattı.

İstanbul’un Silivri ilçesinde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması, sendikalaşma nedeniyle yaşanan baskıların son bulması talepleriyle 6 Mart’tan beri direnişte olan Kale Conveyor (Kayışları) işçileri, eşleri ve çocuklarıyla saldırıya uğradı. Patron Faruk Dağlı, oğlu Ferhat Dağlı ve fabrika yöneticileri işçilere ve ailelerine saldırdı. Saldırıda bir işçinin 7 aylık bebeği de darbedildi. İşçi eşinin yardım istediği sivil polisler ise işçileri ve eşlerini yaka paça uzaklaştırdı ancak o sırada da darba devam eden patrona dokunmadı. Hastaneden darp raporu alan işçiler patrondan şikayetçi oldu.
Kale Kayış’ın Silivri’de çalışan işçilere Garden Restaurant’ta verdiği iftar yemeğine katılan direnişteki işçilerin eşleri, patron F.D.’den görüşme talebinde bulundu. Patron teklifi kabul ederek “İftardan sonra eşlerinizi de alıp gelin” dedi. İftardan sonra 5 işçi, eşleriyle birlikte restaurantın bir odasında patronla bir araya geldi.


PARAN VARSA HERKES SENİ SAVUNUYOR

Darbedilen işçilerden Ceyhun Gökşen’in eşi Banu Gökşen şunları anlattı: “Biz bu akşam Kale Kayış patronu Faruk Bey’in çalışanlarına iftar yemeği verdiğini öğrendik. Biz de direnişçi eşlerimizin adına görüşmek istedik. 5 bayan hem iftar yemeği yedik hem de iftarı yaptıktan sonra da görüşme talebinde bulunacaktık. Ben ve bir arkadaşım masasına gittik, görüşme talebinde bulunduk. Bize ilk önce çok düzgün bir biçimde “Saygı, sevgi çerçevesinde olursa; taşkınlık olmazsa tabii ki sizlerle görüşürüm” muhabbeti yaptı. Sözünü aldık. Biz fabrikada da görüşebileceğimizi söyledik, “Yok, burada da görüşürüz” dedi. Oradaki çalışanları, yanındakileri görevlendirdi. Bizim numarımızı aldı ve “Size haber verilecek” dedi. Restoranın bir odasına bizi çıkarttılar. Üretim Müdürü Bülent Bey ve oğlu Ferhat Bey vardı. Görevli bir bey daha vardı komutan, o da oradaydı. Biz düzgün konuşup, kendi sıkıntılarımızı anlatırken kendileri hararetlendi. Bayağı bir uzun uzun konuşmaya fırsat vermediler, izin vermediler, kendimizi savunamadık. Ferhat Bey bana hakaret eder gibi konuşup, sesini yükseltmeye başlayınca eşim de dayanamadı ‘Karşındaki bir bayan, sesine hakim ol’ deyince Faruk Bey, ‘İt. Sen benim oğluma ne diyorsun’ diyerek hakaretler etti. Küfür etti eşime. ‘Hainler’ dedi bize. Orada 5 tane bayan birimizin kucağında 7 aylık bebekle bizi, eşlerimizi darbettiler. Sırtlarına, bacaklarına, nerelerine gelirse vurdular. Aşağıda, merdiven altında sivil polisler vardı. Ben ‘kocamı dövüyorlar’ diye sesimi duyurmaya çalıştım ama hiçbiri yukarı çıkmadı. Eşimi resmen yere yapıştırdılar. Üç dört kişi eşimin üzerine çullandı”

Devlet hastanesine gidip darp raporu aldıklarını söyleyen Gökşen, “Emniyette ifadelerimizi verdik. Biz resmen katliam gibi bir olay yaşadık. Eşimin tişörtünü parçaladılar.” dedi.

Kendilerinin iyi niyetle gittiğini ancak kötü bir duruma düşürüldüklerini dile getiren Gökşen, “Paran varsa bu devirde herkes savunuyor, ama paran yoksa ezilen bizle roluyoruz. Orada yere düştüğüm, fenalık geçirdiğim halde kimse beni yerden kaldırmadı. Garden Et Lokantası sahipleri, çalışanları da dahil olmak üzere hepsinden şikayetçiyiz. Çoluğumuz, çocuğumuzla rezil olduk” şeklinde konuştu.

78 GÜNDÜR DİRENİŞTELER
İstanbul ’un Silivri ilçesinde bulunan kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere, işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerinin yetersizliğine ve sendikalaşma nedeniyle artan baskılara karşı 6 Mart’tan beri direnişte olan Kale Conveyor (Kayışları) işçilerinin mücadelesi 78. gününde
İlgili haberler
GÜNÜN DESTEĞİ: Madenciler eylemde, kadınlar direni...

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Denfa isimli özel bir maden ocağında taşeron firmanın işten çıkardığı 50...

‘Özgürlüğümüz için direnişte; krize, savaşa, şidde...

İstanbul 8 Mart Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısyla 3 Mart Pazar günü Bakırköy P...

‘Flormar direnişi kadınların hak arama mücadelesin...

Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, 297 gün süren Flormar Direnişini ve direnişin işçilerin...