Kalp krizinden ölen Y’nin anne ve babasına beraat
9 yaşındaki Y. K’yi istismar eden Tuncay Ç’nin tahliye edilmesi üzerine Y’nin anne, babası ve bir yakınlarının sanığa saldırdıkları gerekçesiyle açılan davada beraat kararı çıktı.

İzmir Bornova’da arkadaşının dedesi 57 yaşındaki Tuncay Ç’nin tacizine uğrayan ve duruşmada sanıkla karşılaşacak olmasının stresiyle kalp krizinden ölen 9 yaşındaki Y. K’nin babası T. K, annesi F. K. ve yakınları S. F’ye dava açılmıştı. Sanığın kızına saldırdıkları iddiasıyla, ‘basit yaralama’ suçundan açılan davadan beraat kararı çıktı.
Bu karar sonra aile, hem kızlarının ölümüne neden olan kişiye yönelik mücadelelerini sürdüreceklerini hem de kendilerine haksız suçlamada bulunanlara karşı tazminat davası açacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU
Kızılay Mahallesi’nde oturan ilkokul öğrencisi Yağmur K, geçen yıl 29 Temmuz akşamı, babasından izin alıp komşularının kızı G. A. ile balkonlarında oynamaya gitti. Oyun sırasında çıkan tartışma nedeniyle arkadaşı küsüp yanından ayrıldı. Bunun üzerine yalnız kalan Yağmur K.'nin yanına gelen arkadaşının dedesi Tuncay Ç, iddiaya göre bebek alacağı vaadiyle küçük kızı torununun odasına götürdü. Bu odada, hem de evin salonunda, torunu olmadığı sırada Tuncay Ç’nin tacizine uğrayan Yağmur K, bu durumdan rahatsız olup dışarı çıkarak, karşıdaki evlerine gitti. Olanları annesine anlatınca ailesi polise şikayette bulundu. Gözaltına alınan Tuncay Ç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasından sonra Tuncay Ç. hakkında, İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘çocuğa cinsel istismarda bulunmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yağmur K, ilk duruşmadan iki gün önce, 21 Kasım 2016’da kalp krizi geçirerek öldü.
Mahkeme heyeti, ikinci duruşmada sanık Tuncay Ç’nin tutuklanmasına karar verdi. Yağmur K’nin kalp krizinden öldüğü, İstanbul Adli Tıp Kurumu raporuyla da kesinlik kazandı. Davada, Yağmur’un kalp krizi ardından yaşamını yitirdiği ifade edilmesine rağmen, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanık Tuncay Ç. daha sonra tahliye edildi.
İlgili haberler
Kalp krizi geçiren çocuğun anne babasına suç duyur...

57 yaşındaki Tuncay Ç.’nin istismarına maruz kalan ve duruşmada sanıkla karşılaşacak olmasının stres...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...

GÜNÜN DAVASI: Apartman görevlisinin çocuğunu taciz...

Adana’da aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızları A.Y’ye 4 yıl boy...