Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi İzmir’de kadın gazetecilerle buluştu
10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kadın gazetecilerle bir araya gelen Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi, gazetecilerle dayanışmanın önemine değindi.

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kadın basın emekçileriyle bir araya geldi. Özellikle kadın gazetecilerin yaşadığı sorunların konuşulduğu buluşmada, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin sahadaki çalışmalarına da değinildi.

Mahallelerde kadınlarla bir araya gelerek kadın hakları konusunda özellikle bilgilendirme yaptıklarını dile getiren Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında özellikle kadın gazetecilerle buluşmanın da önemli olduğunu kaydetti.

Gazetecilere yönelik baskının, gazetelere yönelik cezaların arttığı bir dönemde dayanışmanın da önemli olduğunu belirten üyeler, halka gerçekleri ulaştırmak için çabalayan, tüm zorluklara rağmen yazmayı sürdüren, koşullardan kaynaklı mesleğini yapamayan tüm gazetecilerin mücadele gününü kutladı.

Fotoğraf: Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi


İlgili haberler
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü: Kadın gazetecile...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde TGS Kadın LGBTİ+ Komisyonu üyesi bir kadın gazeteci olarak tüm...

MKGP 2022 kadın gazeteciler raporu: 18 kadın gazet...

MKGP, kadın gazetecilere yönelik bir yıllık hak ihlalleri raporunda, 18 kadın gazetecinin tutuklu ol...

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu 10 Ocak Çalışan Gaze...

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde ‘ILO 1...