Kasım ayında 25 kadın cinayeti yaşandı
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu raporuna göre kasım ayında 25 kadın cinayeti işlendi. 21 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Öldürülen 25 kadından 16’sının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 7’si boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile 2 kadın ekonomik bahanelerle öldürüldü.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Kasım ayında öldürülen 25 kadının 8’i evli olduğu erkek, 4’ü birlikte olduğu erkek, 3’ü eskiden evli olduğu erkek, 3’ü eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si babası, 2’si tanımadığı bir erkek, 1’i tanıdık, 1’i akrabası tarafından öldürüldü. Öldürülen kadınların 1’inin faille olan yakınlığı tespit edilemedi.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 11’i evinde, 6’sı sokak ortasında, 3’ü arazide, 2’si işyerinde, 1’i arabada, 1’i otoparkta, 1’i ise bir fabrikada öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 44’ü evlerinde öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLAR VE KESİCİ ALETLER İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Bu ay öldürülen kadınların 9’u ateşli silahlarla, 9’u kesici aletlerle, 3’ü boğularak, 2’si darbedilerek, 2’si arabanın altında kalarak öldürüldü.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Grafik: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

İlgili haberler
Eylül ayında 26 kadın cinayeti yaşandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Eylül raporuna göre; 26 kadın cinayeti yaşandı, 19 ka...