Katledilen Cansu Kaya’nın davası 2 Nisan’a ertelendi
Yerel mahkemenin kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden görülmeye başlanan Cansu Kaya cinayeti davası 2 Nisan tarihine ertelendi.

Muğla'da 6 yıl önce cesedi kanalda bulunan Cansu Kaya'yı öldürdükleri gerekçesiyle biri ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl diğeri ise 42 yıl hapis cezasına çarptırılan iki sanık, yerel mahkemenin kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanmaya başlandı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesin görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Poyraz Çalhan ve Necati Demir Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Cansu Kaya’nın ailesi, taraf avukatları ile Fethiye Kadın Danışma Dayanışma Derneğinden kadınlar duruşma salonunda yer aldı.

Sanıklar suç işlemediklerini iddia ederek tahliyesini talep ederken, Kaya ailesinin avukatları ise sanıkların kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatlarının olay yerinde tekrar keşif yapılması ve adli tıptan rapor istenmesi taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Nisan tarihine erteledi.

SANIKLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Duruşma sonrası açıklama yapan Kaya'nın babası Osman Kaya, canlarından bir parça alan sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Anne Gülen Kaya da adalete güvenlerinin tam olduğunu, sanıklara en ağır cezanın verileceğine inandıklarını dile getirdi.

Fethiye Kadın Danışma Dayanışma Derneği üyesi kadınlar ise adliye önünde “Yaşasın kadın dayanışması”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atarak kadın cinayetlerini protesto etti. Açıklama yapan Avukat Okşan Palabıyıkoğlu, katledilen Cansu Kaya için adalet talebiyle toplandıklarını hatırlatarak, “Kadınlara yönelik şiddete karşı ülke sınırları içinde yürürlükte olan ulusal ve uluslararası hukuk kurallarının, İstanbul Sözleşmesi’nin, Türk Ceza Kanunu’nun ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?
Muğla’nın Orta ilçesinde Cansu Kaya (18), 14 Haziran 2015'te kaybolduktan 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuştu. Olaydan sonra tutuklanan sanıklar Necati Demir ve Mehmet Poyraz Çalhan, yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
4 Kasım 2016'da yapılan karar duruşmasında sanıklar Necati Demir'e "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel istismar" suçundan 27 yıl, "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan 9 yıl, Mehmet Poyraz Çalhan'a ise "kasten öldürme" suçundan 24 yıl, "cinsel istismar" suçundan 12 yıl, "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan ise 6 yıl yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi cinsel saldırı suçunun teşebbüs aşamasında kaldığı, suçu gizlemek için değil infialle cinayetin işlendiği ve olay sırasında genç kızın 18 yaşında olduğunun dikkate alınmadığı gerekçeleriyle yerel mahkemenin kararını bozmuştu.
Foto: Cansu Kaya dava kadınlar | Fotoğraf: Fethiye Kadın Danışma Dayanışma Derneği


İlgili haberler
Muğla’da kadın cinayeti!

Muğla’da yaşayan Zeynep Şenpınar, milli boksör olduğu belirlenen bir erkek tarafından katledildi. Mu...

Van’da kadın cinayeti: N.A. adlı kadın evinde ölü...

İpekyolu ilçesinde N.A adlı bir kadın öldürüldü.

Fındıklı’da kadın cinayeti| Arkadaşlık teklifini k...

Rize Fındıklı’da bir kadın cinayeti yaşandı. S.D, arkadaşlık teklifini kabul etmediği bahanesiyle Ga...