Katledilen Ceyda Yüksel’in duruşması 22 Ekim’e ertelendi
Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı dava görüldü. Bir sonraki duruşmayı 22 Ekim tarihine ertelenirken, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İzmir Bornova’da 21 Ağustos 2020 tarihinde Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı davanın beşinci duruşması bugün Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada taraf avukatları, katledilen Ceyda’nın ailesi ve tutuklu yargılanan sanık Serkan Dindar hazır bulurken, Aile ve Sosyal Politikalar avukatı, İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu duruşmaya katıldı.

Ceyda’nın annesi Filiz Demiral ve avukatları, önceki celse okunan bilirkişi raporunda aleyhe olanları beyanları kabul etmediklerini söyleyerek, eksik hususların giderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Daha sonra söz alan iddia makamı, sanık hakkında kasten insan öldürme suçu dışında uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan kamu davası açılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Son olarak söz alan sanık Serkan Dindar tahliyesini talep ederken, avukatları ise sanığın hiçbir suçu olmadığını iddia ederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, dijital materyaller üzerinde yapılacak bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 22 Ekim tarihine ertelendi.


‘KADIN CİNAYETLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ’

Duruşma öncesi İzmir Kadın Meclisleri ve Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu adliye önünde iki ayrı basın açıklaması düzenledi.

Kadın Meclisleri adına basın açıklamasını okuyan Tülin Polat, “Kadın cinayetlerinin üzeri ‘intihar’ denilerek örtülemez. Devlet yetkililerin görevi, şüpheli bırakılan her bir kadın cinayetini açığa çıkarmaktır. Bizler Ceyda’nın ve üzeri örtülmeye çalışılan tüm kadın cinayetlerinin açığa çıkması için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Her gün kadınlar öldürülürken yapılması gerekenin İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmek değil etkin bir şekilde uygulamak olduğunu söyleyen Polat, “Bizler biliyoruz ki failler bu cesareti İstanbul Sözleşmesi’nden tek gecede imza çekenlerden alıyor. Kadın cinayetlerini önlemek mümkün. Bizler bu yüzden İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

‘ÖLDÜRÜLEN TÜM KADINLAR İÇİN ADALET MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu adına konuşan Funda Özdemir ise, “Sadece Temmuz ayında 20 kadın cinayeti, 12 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. İstanbul Sözleşmesinden çekilmek için yoğun çaba sarf edenler kadın cinayetlerini durdurmak için kılını bile kıpırdatmıyorlar. Failler serbest bırakılıyor, cezasızlıkla beraber kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler de giderek artıyor” dedi. Yasaların etkin şekilde uygulanmasını isteyen Özdemir, “Tüm engellemelere karşı Ceyda Yüksel ve öldürülen tüm kadınlar için adalet mücadelemiz devam edecek” diye ekledi.

Fotoğraflar: Eda Aktaş/ Evrensel


İlgili haberler
Katledilen Ceyda Yüksel’in duruşması 10 Ağustos’a...

Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı dava görüldü. Mahkeme heyeti bir sonraki duruş...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...