Katledilen Ezgi Zerkin'in kardeşi: ‘Neden kimse sesimizi duymuyor?’
Temmuz ayında katledilen Ezgi Zerkin'nin kardeşi, yeni yılda tek isteklerinin zanlı Deniz Özarslan'ın yakalanıp, en ağır cezayı alması olduğunu belirtti

İzmir'de, boşanma aşamasındaki 32 yaşındaki Ezgi Zerkin'i tabancayla öldürüp kaçan Deniz Özarslan aradan geçen 154 güne rağmen bulunamadı.

KADES BİZİ KORUMUYOR

DHA’dan Kadir Özen’in haberine göre Ezgi Zerkin'in kardeşi Hazal Zerkin, ailesiyle birlikte yeni yıla hüzünle gireceklerini belirterek, tek isteklerinin şüphelinin yakalanıp, en ağır cezayı alması olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Birçok kişinin bildiği gibi ablam Ezgi Zerkin, boşanma aşamasında olduğu eşi Deniz Özarslan tarafından başından silahla vuruldu. 11 Ağustos'a kadar yaşama tutunmaya çalıştı. Vurulan ilk kadın ablam değildi ama son kadın da ablam olmadı. Ablamın vurulmasıyla beraber aynı hafta içerisinde 4 kadın cinayeti haberi daha aldık. Ülkemiz kocaman bir kadın mezarlığına dönüştü. Can güvenliği yok. KADES ve benzeri uygulamalarda bizleri koruyamıyor. Çünkü fiziksel temas aşamasına kadar beklemek, bekletilmek zorunda kalıyoruz. Alınan tüm uzaklaştırma kararları, kağıt üzerinde kalıyor. Neden kimse sesimizi duymuyor? Ablamın katili günlerdir dışarıdayken; 31 yaşında gencecik bir kadın toprağın altında. Sesini çıkartmayan, duyarsız kalan, katili savunan, aklamaya çalışan, saklayan herkes potansiyel bir katildir. Buradan vicdan sahibi yetkililere sesleniyorum. Adaleti sağlamak zorundasınız. Geç gelen adalet, adalet değildir."

NE OLMUŞTU?
28 Temmuz'da, İzmir Mersinli Mahallesi'nde Deniz Özarslan, boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Zerkin'in çalıştığı iş yerinde, tabancayla ateş edip, kaçtı. Hastaneye kaldırılan Ezgi Zerkin'in beyin ölümü gerçekleşti. Ezgi Zerkin, 11 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Katil zanlısı Deniz Özarslan 5 ayı aşkındır bulunamıyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Katil Deniz Özarslan Nerede?| Ezgi’yi korumayan de...

Ezgi Zerkin defalarca kolluk ve yargıya başvurmasına rağmen boşanma aşamasında olduğu Deniz Özarslan...

Aylin Sözer davasında katile ağırlaştırılmış müebb...

2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer davasının karar duruşmas...

NAFAKA GERÇEKLERİ

Nafaka nedir, ne değildir? Neden kadınlar için vazgeçilmez bir haktır? Nafaka boşanma sonrası kadınl...