Katledilen Hande Buse Şeker’in davasında karar: Polis memuruna müebbet hapis
İzmir’de trans kadın Hande Buse Şeker'in polis memuru Volkan Hicret tarafından öldürülmesi ve bir arkadaşının da yaralanması hususunda yeniden görülen davada müebbet hapis cezası verildi.

İzmir’de trans kadın Hande Buse Şeker'in polis memuru Volkan Hicret tarafından öldürülmesi ve bir arkadaşının da yaralanması hususunda yeniden görülen davada karar verildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ağır Ceza Dairesi’nde görülen celsede, sanık polis Volkan Hicret, Hande Buse Şeker’i kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

‘NEFRET CİNAYETİ İŞLENDİ’

Duruşmada söz alan Şeker’in avukatı, “Bu dosyada nefret cinayeti işlendi. Bizler gerçeğe oda içerisindeki kamera görüntülerinden ulaştık. Soruyorum sizlere kaç kişi odasına kamera koyma ihtiyacı hissediyor? Mahkemeden talebimiz sanığa verilecek cezanın canavarca hisle kasten öldürmek suçundan değerlendirilmesi ve ağırlaştırılmış müebbetle sonuçlandırılmasıdır” diye konuştu.

Abdullah Talha Kaya’nın ve evdeki trans bireylerin kendisine tuzak kurduklarını iddia eden sanık Volkan Hicret, “Talha Kaya uyuşturucu ticaretinden tutuklandı. Kendisi bana da o yollara girmeyi teklif etmişti ve benim kabul etmemem üzerine kavga etmiştik. Olay günü alkollü içkimin içine bir madde koyduğunu ve tuzak hazırladığını düşünüyorum. Olay esnasında kendimde değildim, dolayısıyla üzüntü duyuyorum ancak pişmanlık duymuyorum. Canavarca hisle gerçekleşen bir olay değil” şeklinde konuştu.

Kararını açıklamayan mahkeme, sanık polis Volkan Hicret, Hande Buse Şeker’in arkadaşı Nil’e yönelik nitelikli cinsel saldırı suçundan 27 yıl, iki trans kadına yönelik yağma suçundan ayrı ayrı iki kez 13 yıl, Nil’e yönelik yağma suçundan 13 yıl, Nil’e yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 11 yıl, Abdullah Talha Kaya’ya yönelik olası kastla yaralama suçundan 2 yıl ve Hande Buse Şeker’i kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Fotoğraf: Kaos GL

İlgili haberler
Trans kadın Hande Buse’yi katleden polisin duruşma...

Hande Buse Şeker’i katleden polis Volkan Hicret hakkında görülen dava, ATK raporunun yeniden istenme...

Adana Kadın Platformu: Katledilen translar isyanım...

Adana Kadın Platformu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için açıklama yaptı. Açıklam...

Büyük Aile Platformu LGBTİ derneklerinin kapatılma...

Büyük Aile Platformu LGBTİ'lere karşı dilekçe topladı, konuyla ilgili Anayasa Hukuku Profesörü Şule...