Katledilen translar İzmir’de anıldı
İzmir 20 Kasım Platformu ve İzmir Barosu: ‘Nefreti değil, hayatı savunacağız’

İzmir 20 Kasım Platformu ve İzmir Barosu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde basın açıklamadı düzenledi. İzmir Barosu önünde yapılan açıklamada, “Trans cinayetleri politiktir. Nefret suçu mağduru translar isyanımızdır” pankartı açılırken sık sık,

“Vardık varız var olacağız”, “Katledilen translar isyanımızdır”, “Nefret büyüyor, devlet koruyor” ve “Nefrete inat yaşasın hayat” sloganları atıldı.

İzmir 20 Kasım Platformu adına basın açıklamasını okuyan Elif Soylu, “Son dönemde translara yönelik artan polis-bekçi şiddetinin ve artan transfobinin kaynağının, nefret politikaları üreten ve LGBTİ+ dışlayıcı uygulama ve söylemlerle LGBTİ+ları kriminalize eden erkek devlet olduğunu biliyoruz. Erkek iktidarın kutuplaşma yaratarak LGBTİ+’ları hedef haline getirdiği ve siyasal rant elde etmeye çalıştığı bu nefret dolu siyaseti çok iyi tanıyoruz” dedi.

‘NEFRET SÖYLEMİNE KARŞI HAYATIMIZI SAVUNACAĞIZ’

Katledilen transların isimlerini sayan Soylu, “En temel haklarımıza yönelik tüm bu saldırılara boyun eğmiyoruz, bizi yok saymanızı kabul etmiyoruz. Dayanışmamızla, mücadelemizle var olmaya, nefretin karşısında durmaya, haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Alışın, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” diye konuştu.

‘NEFRETE İNAT İNSAN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ’

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gamze Şimşek ise, “İzmir Barosu olarak cinsiyet uyum sürecine ilişkin yürürlükte bulunan mevzuatın AİHM kararları, Birleşmiş Milletlerin ve Avrupa Konseyinin ilgili organlarının tavsiyeleri ile uyumlu bir şekilde değiştirilmesini, sağlık hizmetlerine erişim konusunda bilgi, imkan ve teknik kapasiteden kaynaklanan her türlü zorluğun aşılmasını, nefret suçlarına ilişkin devletin pozitif yükümlülüğünü yerine getirecek adımların atılmasını, kolluk güçlerine kalkan olan cezasızlık politikasının sona erdirilmesini, transların cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakıldığı eğitim, barınma ve istihdam gibi alanlarda hak temelli politikaların geliştirilmesini talep ediyoruz” dedi. Şimşek, nefret propagandasını yayanlara inat; bir arada yaşamı, eşitliği, insan haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül