Kayseri Kadın Dayanışma Derneği: Emine’nin katili en ağır ceza ile cezalandırılmalı
Boşanmak istediği eşi tarafından Kayseri’deki bir alışveriş merkezinde, herkesin gözü önünde öldürülen 25 yaşında, iki çocuk annesi Emine Akgül için Kayseri Kadın Dayanışma Derneği açıklama yaptı.

Henüz 25 yaşında iki çocuk annesi bir kadın olan Emine Akgül, eşi Levent Akgül’den şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma kararı aldı, ona yaşatılanlar boşanmak istediği erkeğin yanına kâr kalmasın diye emniyete gidip şikâyette bulundu. Levent Akgül hakkında uzaklaştırma kararı alındı. Ancak Levent Akgül sözde “eşini sevdiğini, boşanmak istemediğini” ifade etmek için görüşme talebinde bulundu. Emine ona yaşatılanlar nedeniyle boşanmakta kararlı olduğunu ifade ettiğinde tabancasına sarılan Levent Akgül herkesin gözü önünde, koruma kararına rağmen Emine’yi vurdu, Emine, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde geride iki çocuk bırakarak hayatını kaybetti.

Kayseri’de Almer AVM’de yaşanan cinayetle ilgili AVM önünde basın açıklaması yapan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği, Emine’yi katleden Levent Akgül’ün en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi. Dernek Yöneticisi Sevil Erucu’nun yaptığı açıklamaya pek çok kadın da destek verdi. Açıklamanın tamamı ise şöyle:

2017 yılında 285 kadın, boşanmak istedikleri eşleri, ayrılmak istedikleri sevgilileri ya da hiç tanımadıkları kişiler tarafından erkek şiddetine kurban edildi. Bizler sokak ortasında bazen tabancayla bazen bıçaklanarak öldürülürken ya da tacize, tecavüze maruz kalırken bizi koruması gereken yargı sistemi, yasalar gibi pek çok devlet kurumu nerededir?
Ne yazık ki bizler, kadına karşı işlenen suçlarla ilgili onların şu sözlerini hatırlıyoruz:
Recep Tayyip Erdoğan , “Kadına şiddet abartılıyor.” Son 7 yılda yüzde 1400 artan kadın cinayetleri hakkında.
Recep Tayyip Erdoğan: “Yalnız bırakılan kadın ya davulcuya ya zurnacıya.” Münevver Karabulut cinayeti hakkında.
AKP Milletvekili Sefer Üstün, "Tecavüzcü kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur."
Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ “Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar.”
Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin “Medya olayları abartıyor. Kadına yönelik şiddet algıda seçiciliktir.”
Tüm bunlar yaşadığımız tüm sıkıntıların büyümesine ön ayak oluyor. Kadınları koruyan yasaların uygulanması garantiye alınmadıkça, gerçek eşitlik sağlanmadıkça ve kadınlara karşı işlenen suçlar için caydırıcı cezalar verilmedikçe kadın cinayetleri son bulmayacaktır. Kayseri Kadın Dayanışma Derneği olarak Emine Akgül’ün katilinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Tek bir kadın daha katledilmesin diye davanın takipçisi olacağız. Bütün kadınları da “Kadın Kaderi Ölüm Değildir” demeye ve Emine için adalet aramaya çağırıyoruz.



İlgili haberler
Kayseri’de kadınların 1 Mayıs’ı

Kadınlara neden 1 Mayıs’a katıldıklarını sorduk. İşte yanıtlar: Eşit işe eşit ücret vermiyorlar, ezi...

Kayserili kadınlar çocuk istismarına karşı sokakta

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği çocuk istismarına karşı ses çıkarmak, bu vahim tabloyu yaratan karan...

Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik köprüsü

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği ve sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri Kız Kardeşli...