Kayseri’den Gebze’ye kız kardeşlik köprüsü: Flormar değil, dayanışma güçlendirir!
Flormar işçileriyle dayanışmak için ‘Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik Köprüsü’ diyerek dayanışma başlatan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği ve Flormar işçileri buluştu.

Kayseri Kadın Dayanışma Derneğinin “Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik Köprüsü” şiarıyla düzenlediği etkinlikte Kayserili kadınlar, Gebze’de sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri ile Hacı Bektaş-i Veli Derneğinde buluştu.


Flormar işçileriyle dayanışma içinde olduğunu belirten Kayseri Kadın Dayanışma Derneği başkanı Elmas Şahin, “Bugün eşit bir şekilde yaşamak ve haklarımıza sahip çıkmak için kadınlar olarak bir aradayız. Güçlü kadınların neler yapabileceği konusunda Flormar markası reklamlar yapıyor. ‘Kadın isterse başarır’ mesajı veriyor. Ama işçilerini de kapı önüne koymaktan da geri durmuyor. Biz de Kayseri Kadın Dayanışma Derneği adına ‘Kadın isterse başarır’ mesajını yineliyor ve Flormar işçilerine desteklerimizi sunuyoruz. Onlar ‘Flormar değil direniş güzelleştirir’ diyerek çıktı bu yola. Biz de dayanışmayı ekliyor ve ‘Flormar değil dayanışma güzelleştirir’ diyoruz” dedi.


‘DİRENİŞ BİZLER İÇİN BİR OKUL OLDU’
Flormar işçilerini temsilen Kayseri’ye gelen Ayşe Öztürk ve Merve Atmaca sendikalaşma mücadelesini ve direniş boyunca kazandıkları deneyimleri anlattılar. İşten atılma sürecine değinen Flormar işçileri, “Kayseri’den Gebze’ye el uzatan Kayserili kadınlara Gebze’den selam getirdik. Onurlu bir yaşam ve onurlu bir gelecek için mücadele ediyoruz. Direniş bizler için bir okul oldu. Verdiğiniz destek ise bizlere moral oldu, olmaya da devam edecek. Hepinize teşekkür ediyoruz” diye ifade ettiler.

İlgili haberler
GÜNÜN DAYANIŞMASI: Flormar işçisi kadınlar dayanış...

Direnişlerinin 157. gününe giren Flormar işçisi kadınlar dayanışma için tığ ile anahtarlıklar ve küç...

Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik köprüsü

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği ve sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri Kız Kardeşli...

Flormar işçisi Ayşe: Alışveriş yaparken fabrikada...

Flormar ve Yves Roche’den alışveriş yapan kadınlara seslenen Flormar direnişçisi Ayşe Öztürk, ‘Kadın...