Keçiören’de kadınlar buluştu: Kadınlar var!..
Biz kadınların dünyayı değiştirecek örgütlü gücü var. Şiddetten arınmış, kadın-erkek eşitliğinin yaşamın tüm alanlarında gerçekliğe kavuştuğu bir dünya yaratmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Keçiören Kadın Platformu üyesi kadınların, Yunus Emre Kültür Merkezindeki 25 Kasım etkinliği kapsamında düzenledikleri etkinlik oldukça coşkulu geçti. Bir aylık bir çalışma sonucu oluşturulan “Katil Kim” adlı oyun gerçekten çok etkileyiciydi. 6284 sayılı Ailenin Korunması ile ilgi yasa ve nafaka hakkının tartışılmasına yönelik eleştirilerin drama yöntemi ile irdelenmesi kadınlar tarafından çok beğenildi. Keçiören Emekli Sen Şube Başkanı Şükriye Ercan okuduğu ortak basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin geldiği noktaya, çocuklara yönelik istismar ve cezasızlığa dikkat çekti. Ercan, ayrıca ortak mücadelenin önemini dile getirdi.

“Kadın kadını dinler” etkinliğinde ‘Barış’, ‘Kadın’, ‘İsyan’, ‘Direniş’ kelimelerinin üzerinden kadınlar düşüncelerini söylediler. Keçiören Kadın Dayanışma Atölyesinin hazırladığı ‘Fidan’ adlı şiirin canlandırılması, salondaki kadınlar üstünde çok yoğun duygusal bir etki yarattı. Grup Tersname’nin müzikleri ile kadınlar halaylar çektiler.

Biz kadınlar olarak dünyayı değiştirecek örgütlü gücümüz olacağına inanıyoruz. Şiddetten arınmış, kadın-erkek eşitliğinin yaşamın tüm alanlarında gerçekliğe kavuştuğu bir dünya ve bir ülke yaratmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünyayı mutlaka kuracağız. Bu dünyayı şiirlerle, türkülerle kuracağız.


İlgili haberler
Keçiörenli kadınlar şiddete karşı buluştu

Keçiören’de “Sözümüz var! Hayatlarımızdan, haklarımızdan, düşlerimizden, geleceğimizden vazgeçmeyece...

Yamanlar’da 25 Kasım etkinliği

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kadınlar İzmir Yamanlar Ceme...

25 Kasım’ın ardından

Kadınların mücadelesinin öne çıkan vurgularını ve krizin yüküne karşı kadınların mücadelesini Emek P...