Kemalpaşa Beledisinde TİS’e ILO 190 maddesi eklendi
Kemalpaşa Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede ILO 190 Sayılı ‘İş Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi’ de imza altına alındı.

Kemalpaşa Belediyesi ve iş yerinde örgütlü Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube arasında 49’u kadrolu işçi olmak üzere toplam 546 emekçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Toplu sözleşme törenine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç’in yanı sıra Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri de katıldı.

KADIN İŞÇİLERE AYDA 1 GÜN REGLİ İZNİ

Toplu iş sözleşmesinde ILO 190 Sayılı “İş Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi” toplu iş sözleşmesi hükmü olarak kabul edildi. Öte yandan sözleşmede kadınlara ayda 1 gün regl izni de yer aldı.

Ayrıca aynı görev tanımında çalışan işçilerin ücretleri eşitlendiği toplu iş sözleşmesinde, işçilerin taban yevmiyeleri; yemek, yol, yakacak, eğitim, ikramiye ve diğer sosyal yardımlar adı altında ücretlerine iyileştirmeler yapılırken, pandemi nedeniyle Kemalpaşa ilçesinde uzaktan eğitim görmek zorunda kalan ve eğitim haklarını tamamlayamayanlara her ay internet yardımı yapılması maddesi kabul edildi.


‘İŞÇİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEMEYE ÇALIŞIYORUZ’

TİS imza töreninde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Ülkemiz maalesef ekonomik bir krizden geçiyor. Bizler de bundan sonraki süreçte mümkün olduğu kadar işçi arkadaşlarımızı ayakta tutabilmek, enflasyona ezdirmemek için bir sözleşmeye imza attık. İmzalanan sözleşmenin işçi arkadaşlarımıza, Kemalpaşa’mıza ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN TALEPLERİNE CEVAP OLDUK’

Sözleşme taslağını işçilerin talepleri doğrultusunda hazırladıklarını söyleyen Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç ise, “TİS ile ilk defa sendikalaşan ve örgütlenen işçi arkadaşlarımız, birçok hakka sahip oldular. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle, işçi arkadaşlarımızın insanca yaşamaları için taleplerine cevap olduk. Yerellerde mücadele etmenin önemini ve kıymetini de aktarmaya çalıştık. Ve dedik ki; krizi biz yaratmadık bedelini de biz ödemeyeceğiz. Bu nedenle daha çok birlik, daha çok örgütlülük ve mücadele için yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Fotoğraflar: Kemalpaşa Belediyesi


İlgili haberler
Turgutlu Belediyesinde TİS’e ILO 190 maddesi de ek...

Turgutlu Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede ILO 190 Sayılı ‘İş Ya...

DİSK Kadın Komisyonu: ILO 190 onaylansın!

DİSK Kadın Komisyonu, ILO 190 Sayılı Sözleşmenin Türkiye tarafından onaylanması için basın açıklamas...

ILO 190 ve kadın gazeteciler

ILO 190’ın kadın gazeteciler için önemini, kadın gazetecilerin işyerlerinde maruz kaldığı şiddeti, T...