Kemalpaşa Belediyesi kadın işçileri: Hiç bilmiyormuşuz 25 Kasım’ı
Kemalpaşa Belediyesinde yeni örgütlenen Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube ve Kemalpaşa Belediyesinin etkinliğinde buluşan kadın işçiler etkinlikle 25 Kasım’ın önemini daha iyi anladıklarını söyledi.

Kemalpaşa Belediyesinde yeni örgütlenen Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube ve Kemalpaşa Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında işçi kadın buluşması gerçekleştirdi.

Belediye yönetiminin de desteklediği etkinlikler kapsamında önce Meclis salonunda sinevizyon gösterimi, söyleşi ve serbest kürsü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, 25 Kasım’ın tarihsel kökeni ve şiddete karşı kadın mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi eşliğinde, “Neden 25 Kasım” konulu bir sunum yaptı. “25 Kasım’da kadınlar tüm dünyada neden sokaklara çıkıyor?” diye soran Genç, Mirabal kardeşlerin baskıya, eşitsizliklere, sömürüye karşı verdiği mücadele sonucu Dominik’te faşist Trujillo diktatörlüğü tarafından tecavüz edilerek katledildiği ve bu tarihin diktatörlüğün devrilmesine yol açan mücadelenin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

25 Kasım’ın tüm dünyada kadınları açlığa, yoksulluğa, şiddete ve eşitsizliklere mahkum eden düzene karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselttiği gün olduğunu vurgulayan Genç, şiddet ve şiddet biçimleri, kadına yönelik şiddetin üretim ilişkileriyle olan bağı, ekonomik kriz, yoksulluk ve kadınlar üzerinde etkisi ve şiddete karşı örgütlü mücadelenin önemine değindi.


‘25 KASIM’IN ÖNEMİNİ ŞİMDİ DAHA İYİ ANLADIK’

Sunumun ardından serbest kürsü etkinliği düzenlendi, serbest kürsüde söz alan kadın işçiler hem kendi yaşadıkları şiddeti hem de etkinliğin onlar için ifade ettiklerini paylaştı. Günün sonunda kadın işçiler, 25 Kasım’ın önemini şimdi daha iyi anladıklarını söyleyerek “Hiç bilmiyormuşuz 25 Kasım’ı, şiddetin ne demek olduğunu, hiç tanımıyormuşuz birbirimizi, iyi ki yaptınız böyle bir etkinlik” sözleriyle sendikaya teşekkür etti. Etkinlik sonrası kadınları alkışlarla karşılayan Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve belediyenin kadın yöneticilerinin de katılımıyla Meclis salonundan belediye önüne kadar alkış ve sloganlarla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Genel İş Şubeleri İzmir’de ‘kadın emeği’ni konuştu

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri ‘Kadın Emeği’ etkinliğinde buluştu.

AKP’nin şiddeti önleme bakanı: Toplum ahlakı ve vi...

25 Kasım’da iktidar sözcülerinin söylemleri, Müslüme’nin yaşadıkları, metrodaki bıçaklı saldırı… Sev...

Ege Üniversitesi öğrencisi kadınlardan kadın mücad...

Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu üyesi üniversiteli kadınlar, açtıkları sergiyle şiddete...