Kendisini 19 yerinden bıçaklayan erkeğe verilen iyi hal indirimine isyan etti!
Kendisini 19 yerinden bıçaklayan eşine ‘iyi hal indirimi’ uygulanmasına isyan eden Sedef Vatansever; “Adalet kadının yanında diyorlar ben kadının yanında da olduğuna inanmıyorum” dedi.

Zeytinburnu’da 2018 yılında tartıştığı 10 yıllık eşi Sedef Vatansever’i sokak ortasında 19 kez bıçaklayarak yaralayan tutuklu sanık Tuncer Vatansever “Eşi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan iyi hal indirimi de uygulanarak 11 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldı. Sedef Vatansever, 11 yıl 8 ayın sevindirici bir karar olmadığını, sanığın 4 ay kapalı cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine geçeceğini, kendisine yine aynı şeyleri yapacağını belirterek karara tepki gösterdi.


19 YERİNDEN BIÇAKLADI, ‘ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU’ DEDİ!
Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Tuncer Vatansever ile taraf avukatları katıldı. Öte yandan müşteki Sedef Vatansever de duruşmada hazır bulundu. Sanık Tuncer Vatansever, “Öldürme niyetim yoktu. Üzgünüm ve pişmanım. Keşke olmasaydı, ben de mağdurum hayatım karardı” dedi.
Mahkeme heyeti de sanığa “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan iyi hal indirimi de uygulayarak 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

‘SOKAKTA TEK BAŞIMA YÜRÜYEMİYORUM’
Davanın ardından konuşan Sedef Vatansever, 11 yıl 8 ayın sevindirici bir karar olmadığını, 4 ay kapalı cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine geçeceğini, kendisine yine aynı şeyleri yapacağını iddia etti. Vatansever, “Ben ne kendimi, ne çocuğumu koruyabileceğim. Adalet kadının yanında diyorlar ben kadının yanında da olduğuna inanmıyorum. Kadının yanında olsa iyi hal indirimi vermezdi. Hakimin karşısına geçip pişmanım diyen adama 4 yıl birden indirim veriyorlar. Kesinlikle pişman değil. Zaten cezaevinden sürekli mektuplarını yollayıp tehditlerini devam ettiriyor. Açık cezaevine çıktığında da telefon tehditlerine devam edecek. Alkolik, rahatsız bir adam. Zaten normal bir adam olsa 19 yerimden bıçaklamaz, normal şekilde ayrılık sağlardı. Yıllarca uğraştım, yıllarca uğraşmaya da devam edeceğim. Sokakta tek başıma yürüyemiyorum. Arkama bakarak yürüyorum” dedi. Avukat Taha Erulaş, cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirterek, müvekkilinin dava süreciyle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: DHA

İlgili haberler
Çiğli Kadın Platformu: Davanın takipçisiyiz

Geçtiğimiz hafta Çiğli Köyiçi mahallesinde iki kadının öldürülmesinin ardından Çiğli Kadın Platformu...

Koruma talebi karşılanmayan kadın öldürüldü

Boşandığı kişi tarafından öldürülen kadının yakınları, 'Öldükten sonra mı koruma verilecek' diyerek...

Katledilen Gülnur Yılmaz’ın cenazesi kaldırıldı

Annesini korumak için yerini, annesinin boşanmak üzere olduğu babasına söylemeyen ve bu gerekçeyle b...