KESK 8 Mart afişini yarışma ile belirledi
KESK, 2020 yılı 8 Mart afiş yarışması sonucu seçilen ilk üç kişiye ödüllerini verdi.

KESK, bugüne kadar yayımladığı 8 Mart afişlerini Mülkiyeliler Birliği Kültür Merkezi Sergi Salonunda sergileyerek bu yılın seçilen ilk üç afişine ödül verdi. “Doğa Benim, Üreten Benim, Emek Benim, Yaşam Benim, Ben Kadınım” temasıyla yarışmayla belirlenen 2020 yılı 8 Mart ödüllerini Selma Nesibe Baloğlu, Gonca Ocakçı ile Şeyma Çetmen ve Yağmur Kaya aldı.


‘ÖRGÜTLENMEYİ BEKLEYEN YAŞAMA TALİBİZ’

Gerçekleşen sergide ve ödül töreninde açılış konuşmasını yapan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, hazırlanan afişlerin hepsinin kadınların gündemine ışık tuttuğunu söyleyerek “Kadınlar dünyada umudu yaratan yerde duruyor. Biz ise bu umudu sokaklarda, meydanlarda büyütmeye devam edeceğiz. Örgütlenmeyi bekleyen bir yaşam var ve biz buna talibiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.


‘İLK ÜÇ FİNALİSTE ÖDÜL VERİLDİ’

Birincilik ödülünü Selma Nesibe Baloğlu aldı. Baloğlu’nun afişi KESK’in 2020 yılı 8 Mart afişi olarak kullanılacak, Baloğlu’na ödülü KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar verdi. İkincilik ödülünü alan Gonca Ocakçı’ya ödülünü KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy verdi. Üçüncülük ödülünü ise Şeyma Çetmen ve Yağmur Kaya aldı. İzmir’de öğrenci olan genç kadınlar törene katılamazken yerlerine ödülü Hatice Erbay aldı.

8 Mart 2020 afiş yarışmasına katılan finalistlerin eserleri ve 2002’den bu yana KESK’in kullandığı 8 Mart afişleri 24-25-26 Şubat tarihleri arasında Mülkiyeliler Birliğinde sergilenecek.


İlgili haberler
8 Mart'a doğru kadın işçiler

Düşük ücretler, uzun çalışma saatleri, kriz, beterin beteri koşullar. 8 Mart yaklaşırken, Dr. Selin...

İsviçre’de göçmen kadınların 8 Mart buluşması

İsviçre’de göçmen kadınların yan yana gelerek oluşturduğu Albatros Kültür ve Dayanışma Derneğinden k...

Dersim Kadın Platformu : 8 Mart’ı Gülistan Doku şa...

8 Mart hazırlıklarının startını verdiklerini açıklayan Dersim Kadın Platformu bu yılki 8 Mart’ı Güli...